Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad ordusundan DEAŞ'a büyük silah takviyesi!

Esad rejimi, 4 bin savaşçısıyla Palmira'ya ani bir saldırı gerçekleştiren ve bölgenin tamamanın kontrolünü ele geçiren DAEŞ'a aralarında önemli miktarda zırhlı araç ve tankın da bulunduğu çok sayıda teçhizat ve mühimmat bıraktı.



Suriye'nin Palmira ÅŸehrine ani saldırı baÅŸlatan DAEÅž, Esad ordusuna ait silahları ve cephaneleri ele geçirdi.

Sun Sentinel'in haberine göre, Palmira'dan kaçan Esad askerleri, 30'dan fazla askeri tank, binlerce anti-tank ile grad füzeleri başta olmak üzere önemli miktarda cephaneyi de DAEŞ'a hediye etmiş oldu. Bu bir nevi ikramdan sonra DEAŞ'ın yeni silah ve teçhizatını kuzeye aktararak, Bab'a doğru hareketlenmesi bekleniyor

DEAŞ, 20 Mayıs 2015'te yoğun çatışmaların ardından tarihi Palmira antik kentinin kontrolünü sağlamıştı. Kent geçen mart ayında rejim güçlerinin kontrolüne geçmişti.

Suriye'deki iç savaştan önce Palmira, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden biriydi. Her yıl binlerce turist, antik kenti görmek için bölgeye akın ediyordu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Bilim EÄŸitim ve Kültür KuruluÅŸu (UNESCO), DEAÅž tarafından tahrip edilen Suriye’nin Humus kentindeki tarihi Palmira ÅŸehrinin büyük zarar gördüğü tespitinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.