Sosyal Medya

Coğrafyamız

DEAŞ binaları içindeki teröristlerle birlikte vuruldu

TSK, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait çok sayıda barınma yeri içindeki teröristlerle birlikte vurulduğunu açıkladı.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı Fırat Kalkanı harekatının 111. günüyle ilgili açıklama yaptı.  TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 12 Aralık 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen geliÅŸmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, gün içerisinde birlik bazında yaÅŸanan çatışmalarda, 4 DEAÅž terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiÄŸi, çok sayıda teröristin yaralandığı; 1 bombalı aracın imha edildiÄŸi, 2 muhalif ÅŸehit olduÄŸu ve 12 muhalifin de yaralandığı kaydedildi.
  Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 109 DEAÅž terör örgütü hedefine ateÅŸ destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAÅž terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarının etkisiz hale getirildiÄŸi ifade edildi.

BOMBALI ARAÇLAR Ä°MHA EDÄ°LDÄ° 

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAÅž terör örgütüne ait 29 hedef, çok sayıda barınma yeri (içindeki teröristlerle beraber), malzeme deposu, mühimmat deposu, karargah binaları, 2 kontrol noktası, bombalı araç imalathanesi, silahlı araç garaj binasının imha edildiÄŸi belirtildi.Türk Hava Kuvvetleri tarafından, harekat alanında bulunan unsurlarca silahlı Ä°HA veya uçak ile hava saldırısı gerçekleÅŸtirilmesi ihtimaline karşı, saldırıyı önlemek/bertaraf etmek ve anında en ağır ÅŸekilde cevap vermek üzere havada bekler vaziyette uçak görevlendirildiÄŸi bilgisi verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede yaÅŸayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermekte olduÄŸuna dikkat çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.