Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan'da İstanbul'daki saldırı protesto edildi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Bakü Savaş Gazileri Derneği, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğu belirtilerek, saldırıda hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunuldu.

Azerbaycanlıların Türkiye'nin kederini paylaÅŸtığı vurgulanan açıklamada, "Terör maÄŸduru bir ülke olarak terörün tüm çeÅŸitlerini ÅŸiddetle kınıyor ve terörle mücadelede uluslararası toplumun çabalarını destekliyoruz." ifadeleri yer aldı. 

KARABAÄž SAVAÅžI GAZÄ°LERÄ° SALDIRIYI PROTESTO ETTÄ°

Öte yandan Karabağ savaşı gazileri de Bakü'de, İstanbul'daki terör saldırısını protesto etti.

Bakü Savaş Gazileri Derneği üyesi bir grup, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği önüne gelerek Türkiye'ye desteklerini ifade etti ve terör saldırılarına tepki gösterdi.

"Bir millet, iki devlet, Azerbaycan-Türkiye", "Teröre lanet", "Kahrolsun PKK" sloganları atan ve iki ülkenin bayraklarını taşıyan grup, saldırıda ÅŸehit düşenler için dua okudu. 

Bakü SavaÅŸ Gazileri DerneÄŸi BaÅŸkanı Fuat Rzayev burada yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hitaben, "Sayın CumhurbaÅŸkanım, mücadelenizi devam ettirin. Geriye bir adım bile atmak olmaz. Ä°leri, yalnız ileri. Biz sizinleyiz. Türkiye'nin arkasındayız. Türkiye'ye karşı Batı'dan veya baÅŸka yerden gelen tüm kötülükleri kınıyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

KarabaÄŸ savaşı gazisi ElÅŸad Hacıyev de Azerbaycan halkı olarak Türkiye'nin ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın yanında olduklarını vurgulayarak, "Türkiye bizim vatanımızdır. Son damla kanımız akana kadar PKK ile mücadele etmeye hazırız."dedi. 

Protestocular ve gösteriye destek veren vatandaşlar, Büyükelçilik önüne karanfiller bırakırken, milli yas ilan edilmesi dolayısıyla büyükelçilikte bayraklar yarıya indirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.