Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da güvenlik toplantısı

Beşiktaş'taki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik toplantısı yapılıyor. Öte yandan AK Parti, CHP ve MHP Meclis grupları ortak bildiriyle saldırıyı kınadı.



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Toplantısı, Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'nde 16.30'da başladı.

Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili üst düzey bürokratlar katılıyor.

3 partiden kınama

 


[FotoÄŸraf: AA]
 
 

Öte yandan TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP ve MHP grupları ortak bildiri yayımlayarak İstanbul'daki saldırıları kınadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, imzalarının olduğu ortak bildiriyi kürsüden ayrı ayrı okudu.

Bildiride, "İstanbul'da gerçekleştirilen hâin saldırının, aziz Türk milletinin birliğine, bekâsına ve bütünlüğüne yönelik vahşi bir terör saldırısı olduğu" kaydedildi. "Bu saldırıyla hiçbir kutsalı tanımayan teröristlerin bir kez daha insanlık düşmanı terör yöntemlerini devreye soktuğu" belirtilen bildiride, şöyle denildi:

"Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliÄŸi bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir. Unutulmamalıdır ki hiçbir talep terörizme meÅŸruiyet, teröriste masumiyete dayanak gösterilemez. Terör, hiçbir zaman Türkiye’yi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yıldıramayacaktır. Zira kadim bir geçmiÅŸe sahip bu aziz millet, ÅŸanlı tarihi boyunca önüne çıkan birçok engeli birlik ve beraberliÄŸini koruyarak, ortak aklı ve bilinci devreye sokarak bertaraf etmiÅŸtir.

Åžanlı tarihimizden aldığımız bu güç ile terör saldırıları karşısında millet olarak topyekün mücadele edeceÄŸimizden ve birbirimize daha da çok kenetleneceÄŸimizden kimsenin şüphesi olmasın. Teröre vereceÄŸimiz en güzel cevap kardeÅŸliÄŸimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, DEAÅž, DHKP-C, FETÖ ve diÄŸer terör örgütlerinin benzer ÅŸekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boÅŸa çıkarttıysak yine aynı ÅŸekilde çelikten bir irade ortaya koyacağız.  GeçmiÅŸte defalarca canlı bomba eylemlerine giriÅŸen ve masum insanları katleden, PKK ve DEAÅž gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aÅŸikârdır.

Milletimiz müsterih olsun. İnsanlık düşmanı teröristler yenilecek; aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye kalkışan teröristler ya yok olacak ya da adalete hesap verecektir.

Bizler; acımızın ortak olduÄŸunu ve her türlü siyasi düşünce farklılığını bir kenara koyarak bu derin acıyı paylaÅŸtığımızı, yüreÄŸimizde hissettiÄŸimizi özellikle ifade ediyoruz. 15 Temmuz’da milletimize ve onun iradesine karşı yapılan FETÖ darbe giriÅŸiminde ortaya koyduÄŸumuz milli ÅŸuuru, bu terör saldırıları karşısında da göstereceÄŸimizi aziz milletimizin dikkatlerine sunuyoruz.

Bizler bu bildiriye imza atan siyasi parti grupları olarak; devletimizin bekâsı ve sinesinden çıktığımız aziz milletimizin huzuru için, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız. Bu terör saldırısı neticesinde ÅŸehit olan polislerimize ve vatandaÅŸlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifâlar diliyoruz. Milletimizin başı saÄŸ olsun."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.