Sosyal Medya

Güncel

HDP'den terör saldırısını sözde kınama

HDP, terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı. Sözde kınamada terörürün sebebi olarak dil ve üslup gösterildi.



Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ'ta terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan İçiÅŸleri Bakanı Soylu, 38 ÅŸehidin olduÄŸunu, 136 kiÅŸinin de yaralı olduÄŸunu açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın resmi Twitter hesabından saldırı sonrası skandal bir paylaşımda bulunulmasının ardından benzer ÅŸekilde sabah saatlerinde ise HDP'den de skandal bir basın açıklaması yapıldı. 

HDP tarafından yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi; "Ä°stanbul'da gerçekleÅŸen 2 bombalı saldırı sonucunda bir kez daha çok insanın evine ateÅŸ düştü. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz. Büyük bir üzüntü duyuyor ve yaÅŸanmakta olan acıları paylaşıyoruz.

Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Türkiye hem iç hem de dış politikada barış, demokrasi, insan hakları adına örnek bir ülke ve daha önemlisi politik aktör haline gelmelidir.

Daha fazla gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık ve çatışma üreten politikaları, dili ve üslubu, uygulamaları derhal sonlandırmak gereklidir. Bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.