Sosyal Medya

Güncel

"Türkiye terörle mücadele etmiyor, savaşıyor"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dün geceki hain terör saldırısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş. Büyük bir çukur açılmış." dedi.

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Planları detaylı bir ÅŸekilde çalışılmış bir saldırı olduÄŸu anlaşılıyor. BeÅŸiktaÅŸ taraftarı stattan çıktıktan sonra, en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor... Son derece rutin, güvenliÄŸi saÄŸlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doÄŸrudan doÄŸruya hedef polisin kendisidir, polis teÅŸkilatımızdır." 

"Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde belli ki çalışılmış bir senaryo, belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak."

"Türkiye şu anda terörle mücadele etmiyor, terörle savaşıyor"

"Suriye'deki vekalet savaşının, Irak'taki vekalet savaşının sona yaklaştığını görüyorum. Eğer burada bir çözüm bulunamazsa, büyük güçlerin, Amerika ve Rusya'nın karşılıklı bu sefer bir savaşın, üçüncü büyük savaşın eşiğine gelme riskiyle karşı karşıya kaldığını görüyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.