Sosyal Medya

Güncel

Halepli anne - Mine Alpay Gün

Aylardan Aralık, Batı Noel kutlamaya hazırlanmakta. Onların şehirleri ışıl ışıl, her belediye birbiriyle yarışmakta, Noel



Adamlar ne de olsa beyefendi, onlar ÅŸehirleri alnından vurunca, sokakları, tarihi eserleri, meydanların altını üstüne getirince, binlerce insanı öldürdüğünde, sivil halkı da vurdunuz dendiÄŸinde, “a öyle mi özür dileriz” deyip kuyruÄŸunu kurtaran canavar, Batı; medeni, baÅŸkaları terörist ülke.
Güzelim Halep, hayalet şehir.
Antep’in kız kardeÅŸi, Mardin’in bacısı, Hatay’ın arkadaşı harabeler içerisinde.
Halep’in Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre.
Hayatının en zor günlerinde.
Yıkılmış şehrin ortasında tekerlekli sandalyede bir anne, kayıp yedi çocuğunun peşinde, yareleri daha da azmış derdi daha da derinleşmiş.
Savaşın çirkinliğini, acımasızlığını, vahşiliğini o fotoğraf kadar hiçbir şey anlatamazdı.
Esed rejimi ve destekçilerinin kuÅŸatmasındaki doÄŸu Halep’te, bombardımanda yedi çocuÄŸunu kaybeden anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi.
Sıcacık evlerinde, rahat yataklarında ruhunu teslim etmek kadar insani hakları olmayan harabe yurdunda Sabah, soğuk bir sokakta tekerlekli sandalye üzerinde yüreği çocuklarının akıbeti ile kan ağlayarak, gözleri açık gitti.
EÅŸi, onun ölmemesi için ellerini yüzünü ovuÅŸturdu, gözyaÅŸları içerisinde Sabah’ın ÅŸifa bulması için dua etti, Noel hazırlıklarını sıcacık evlerinde sürdüren Batılılar, Sabah’ı ve acılı ülkesini hiç umursamadılar.
AA muhabirinin, bir sokakta eÅŸi Sabah ile görüntülediÄŸi Ebu Muhammed Halebî, eÅŸinin uzun süredir hasta ve tekerlekli sandalyeye baÄŸlı olduÄŸunu, kuÅŸatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabah›a acilen doktor bulmak zorunda olduÄŸunu dile getirdi.
EÅŸi Sabah›Ä± bir tekerlekli sandalyeye yerleÅŸtirerek mahallesinden çıkartan Halebî, çevrede gördüğü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdiÄŸi için beklemeye baÅŸladıklarını söyledi. Muhammed Halebî, çaresizce doktor gelmesini bekledi. Halebî, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiÄŸini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi.
Kargaşa sırasında yedi çocuğunu kaybettiklerini ve nerede olduklarını bilmediğini söyleyen baba Halebî, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını belirtti. Ancak AA muhabirinin çekimi tamamlamasından yarım saat sonra anne Sabah, son nefesini verdi.
Eli kınalı Halep’in batısını rejim, doÄŸusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim ordusu, Rusya ve Ä°ran destekli Åžii milisler, son bir aydır Halep›in doÄŸusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan ÅŸiddetli saldırılar düzenliyor. Rusya ise Halep›teki hava saldırılarında yer almadığını savunuyor. Muhalifler, Rusların kara harekâtının her kademesinde boy gösterdiÄŸini bildiriyor. Son bir aydır Halep’in doÄŸusundaki tüm hastaneler, saÄŸlık merkezleri, fırın ve okullar, telefonlar, baz istasyonları, rejim tarafından yerle bir edildi.
Çocukların top oynadığı mahalle araları, öğrencilerin gittiği mektepler, kadınların çamaşır astığı balkonlar, yemek pişirdiği mutfaklar, can verdikleri yatak odaları havaya uçuruldu.
Gittikçe hayattan kopan Halep’in yardımına kimseler gitmemekte.
Suriye kan ağlarken, Batı hummalı bir faaliyette.
Sıcacık evlerinde, ışıltılı sokaklarında Noel hazırlığında.
Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.