Sosyal Medya

Dünya

'Halep'te Türklerle işbirliği ABD'lilerden daha iyi olur'

Hamburg kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türklerle ortak bir anlayışa varmaya başlıyoruz" dedi.



Hamburg kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türklerle ortak bir anlayışa varmaya baÅŸlıyoruz. Belki de bu iÅŸbirliÄŸi kanalı, Amerikalılarla olan iÅŸbirliÄŸi kanalına göre daha verimli olur" dedi. Sputnik'in haberine göre; ABD'nin Halep'in doÄŸu kesimlerindeki silahlı grupları etkileyip etkileyemediÄŸi konusunda şüpheleri olduÄŸunu belirten Lavrov şöyle devam etti: "Bölgedeki bazı ülkelerin bu gruplar üzerinde etkisi olduÄŸunu biliyoruz. Türkiye de dahil olmak üzere bu ülkelerin hepsiyle çalışıyoruz."

"ABD Ä°LE ANLAÅžMA ÅžANSI VAR"

DiÄŸer taraftan ABD ile Halep konusunda bir anlaÅŸmaya varmaları için hâlâ 'iyi bir ÅŸansları' olduÄŸunu kaydeden Lavrov, Washington'ın, her iki ülkeden uzmanların teknik görüşmeler için Cenevre'de bir araya gelmesi konusunda fikrini deÄŸiÅŸtirmediÄŸini söyledi. Moskova ve Washington, silahlı grupların Halep'in doÄŸu mahallelerinden ayrılması için bir anlaÅŸmaya 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.