Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad PYD'ye seslendi: Federalizminiz kalıcı olmayacak!

Altı yıllık iç savaş geçiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede kurulan Kürt federalizminin kalıcı olamayacağını söyledi



Suriye iç savaşında yeniden güçlenmeye başlayan Beşar Esad, Suriye anayasasının federalizme izin vermediğini ve kuzey bölgesinde kurulan Federal Kürt Bölgesi'nin kalıcı olmayacağını belirtti.

Suriye'nin El-Vatan gazetesine konuşan Beşar Esad, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kurduğu federal bölgenin kalıcı olamayacağı belirterek "PYD, devletin yokluğundan faydalanarak yeni sosyal ve siyasi yapılar oluşturuyorlar ve 'Federalizm'den bahsediyorlar... Bunlar geçici yapılardır" ifadelerini kullandı.

FEDERAL YAPILANMADA PARALI ASKERLER VAR

Suriye'nin kuzeyindeki yapılanmalarla ilgili bilgiler veren Beşar Esad kuzeydeki Kürtlerin çok çeşitli olduğunu belirterek "Suriye'nin kuzeyindekiler vatansever insanlar. Bazıları ise paralıkçı askerler, bazıları da ayrılıkçı ve federalizm isteyenler. Ancak sahne çok karışık, şu anda pozisyon almıyoruz" dedi.

MISIR Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°MÄ°Z DÃœZELÄ°YOR

Mısır ile ilişkiler konusunda, gelişmelerin olduğunu belirten Beşar Esad "Bu ilişkilerin düzelmeye başladı ve düzelme sürecinde" dedi.

HALEP'Ä°N KAZANILMASI SAVAÅžI SONLANDIRMAYACAK

BeÅŸar Esad, röportajında ayrıca, "Halep'te zafer büyük önem taşıyor. Ama bu Suriye’de savaşın sonu olacağı anlamına gelmiyor" ifadesine vurgu yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.