Sosyal Medya

Güncel

TBMM bu gece yıkılmalı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, aralarında hastane yöneticilerinin de bulunduğu “Gölbaşı Hasvak Özen Dr.” isimli whatsapp grubundaki yazışmalar ortaya çıktı. Yazışmalarda, Anestezi Uzmanı Dr. Ayfer Aydoğdu Kızılay’ın, Meclis bombalanmadan 1 dakika önce “TBMM yıkılması lazım bu gece” şeklinde mesaj paylaştığı ortaya çıktı.



Türkiye’nin karşılaÅŸtığı 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’nde büyük bir skandalın yaÅŸandığı ortaya çıktı. Aralarında hastane yöneticilerinin de bulunduÄŸu “Gölbaşı Hasvak Özen Dr.” isimli whatsapp grubunda yapılan yazışmalarda, Anestezi Uzmanı Dr. Ayfer AydoÄŸdu Kızılay’ın Meclis bombalanmadan 1 dakika önce “TBMM yıkılması lazım bu gece” ÅŸeklinde mesaj paylaÅŸtığı ortaya çıktı.

HAİN FET֒CÜ KİN KUSTU

Anestezi Uzmanı Dr. Ayfer AydoÄŸdu Kızılay, “Gölbaşı Hasvak Özen Dr.” isimli whatsapp grubunda darbe gecesi saat 03.25’de “TBMM yıkılması lazım bu gece” ve saat 03.27’de “TBMM yıkılacak bu gece” ÅŸeklinde mesaj paylaÅŸtı. Kızılay’ın kin dolu mesajını TBMM’ye 03.24’te atılan ikinci bombadan tam bir dakika sonra paylaÅŸması dikkat çekti.

EŞİ FETÖ’DEN TUTUKLU

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’nde Anestezi Uzmanı olarak çalışan Dr. Ayfer AydoÄŸdu Kızılay’ın eÅŸi Yargıtay Tetkik Hâkimi Ersin Kızılay’ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hain iÅŸgal ve darbe giriÅŸiminden hemen sonra tutuklandığı ve 24 AÄŸustos’ta çıkarılan KHK ile meslekten atıldığı öğrenildi. Yargıtay Tetkik Hakimi Ersin Kızılay’ın 16 Temmuz’da tutuklanmasının ardından eÅŸi Uzman Dr. Ayfer AydoÄŸdu Kızılay’ın açığa alındığı fakat 3 Ekim’de yeniden göreve baÅŸlatıldığı ortaya çıktı.

GERİ GETİRME GAYRETİ İÇİNDELER

Gelen yoÄŸun ÅŸikayetler üzerine de apar topar geçici olarak baÅŸka bir hastanede görevlendirilen Kızılay, bir süre sonra da açığa alındı. Anestezi Uzmanı Dr. Ayfer AydoÄŸdu Kızılay’ın meslekten ihraç edilerek yargılanması gerekirken, bakanlıktaki bazı bürokratların FETÖ’cü anestezi uzmanını yeniden göreve baÅŸlatmak için yoÄŸun çaba harcadıkları öğrenildi.

ŞEHİT VE YARALILARIN İLK GETİRİLDİĞİ HASTANE

15 Temmuz’da gerçekleÅŸen darbe giriÅŸiminde en büyük hasarı AnkaraGölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı ve Polis Havacılık Daire BaÅŸkanlığı aldı. Savcılığın yaptığı açıklamaya göre açılan ateÅŸ ve bomba sonrası Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde 42 polis ÅŸehit olmuÅŸtu. Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı’nda ÅŸehit ve yaralıların yakın olması nedeniyle ilk olarak Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’ne getirilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.