Güncel
Herkes şunu merak ediyor: Dünya nereye gidiyor - Abdurrahman Dilipak
Avrupalılar, Amerikalılar işi gücü bırakmış, kehanet kitapları okuyorlar. Şu günlerde en çok satan kitaplar fal ve kehanet kitapları.
Herkes şunu merak ediyor: Dünya nereye gidiyor.
Kimse kendini ve ne yapması gerektiğini sorgulamıyor. Ve herkes bir kurtarıcı bekliyor. Şuuraltında ise işlerin daha da kötü gitmesi korkusu var.
Açlık, savaş ve terör korkusu batılıların iliklerine kadar işlemiş.
Daha zengin olacak halleri yok, ama korkuyorlar. Zengin dedim de, ABD’de durum pek iç açıcı deÄŸil. Tamam dünyanın en zengin ülkesi. Ama aynı zamanda dünyanın en borçlu ülkesi.. En önemli ihraç malı o yeÅŸil kağıt. ABD’de her 6 kiÅŸiden biri yoksul. Yaklaşık 50 milyon kiÅŸi ediyor bu. 18 yaÅŸ altı bu sayıya yakın genç beslenme açlığı çekiyor. Bunların çoÄŸu zenci. 11 eyalette 5 yaÅŸ altı çocukların %20’si yoksul. Evsizlerin sayısı her geçen gün artıyor..
AB’de de durum hiç iç açıcı deÄŸil.
ABD de, AB de çöküyor. Hem iktisaden çöküyor, hem siyaseten, hem de kültürel, toplumsal olarak. Her anlamda bir çöküş bu..
Önce bir kehanet: Beyaz at kehaneti!1843 yılında, Mormon dininin kurucusu Joseph Smith’e ait bir kehanet. Bu kehanete göre, Amerika’da daha önce hiç görülmemiÅŸ büyüklükte korkunç bir felaket yaÅŸanacak. Bu felaket bir devrim ÅŸeklinde gelecek. Ve ABD parçalanacak. Hükümet kontrolü kaybedecek. Aklınıza gelen bütün kötülükler, felaketler, ardı arkasına saÄŸanak gibi gelecek. Herkes öteki ile savaÅŸacak. Cinayetler, yaÄŸmalar, tecavüz, bendini yıkan bir baraj gibi, tufan gibi her yeri kaplayacak.
Kahinlerin kehanetleri batılıların canını sıkıyor. Tabii afetler, savaşlar, terör, kıtlık, ekonomik ve sosyal krizden başka bir şey söylemiyor bunların çoğu.. Seçim sonuçları, ekonomik ve siyasi beklentiler de bu tahminleri doğrular mahiyette.
Ä°ngiltere’deki Bretix’den sonra, Amerikan seçimleri, ardından Türkiye ile iliÅŸkilerin dondurulması, Avusturya, Ä°talya’daki oylamalar, hemen sonrası Fransa’da BaÅŸbakanın istifası. Hollanda seçimlerine iliÅŸkin kamuoyu araÅŸtırmalarının sonuçları, hiçbiri güzel bir gelecek vaad etmiyor..
Herkes “AB dağılıyor mu?” diye soruyor. “Tarihin sonu” derken AB bir anda kendini “Yolun sonu”nda buldu.. AB ve ABD kendini “Medeniyetlerarası savaÅŸ”ın eÅŸiÄŸinde buldu. Korktukları baÅŸlarına geldi yani. Kaçtıklarını zannettikleri ÅŸeye doÄŸru koÅŸuyorlarmış meÄŸer!
Ä°ÅŸe bakar mısınız, Türkiye’de dolar ve euro yükselmeye devam ediyor. “Hasta Adamlar Ãœlkesi”nin parası bizde prim yapıyor, ilginç deÄŸil mi?
Biliyorum, AB ekonomisi dünyanın 2. büyük ekonomisi. 2016’da, G20’de yer alan ülkelerden 5’i, yani dörtte biri AB üyesi. Bunlar sırası ile “ABD, Çin, Japonya, Almanya, BirleÅŸik Krallık, Fransa, Brezilya; Ä°talya, Hindistan, Rusya Federasyonu, Kanada, Avustralya, Güney Kore, Ä°spanya, Meksika, Endonezya, Hollanda, Türkiye, S.Arabistan ve Ä°sveç.” Türkiye, dünya ekonomisindeki büyüklük sıralamasında 18. sırada.
Fransa Başbakanı Sosyalist Parti üyesi Manuel Valls, ülkesinin gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olduğunu açıkladı ve ardından Başbakanlıktan istifa etti. Adaylığı ocak ayı sonuna kadar kesinleşecek.
Valls, ilk açıklamasında, “Rusya’nın Vladimir Putin’ine, ABD’nin Donald Trump’ına, Türkiye’nin Recep Tayyip ErdoÄŸan’ına ve Çin’in Åži Cinping’ine karşı, deÄŸerlerine sıkı sıkıya baÄŸlı, bağımsız bir Fransa istiyorum” dedi. Ä°lginç deÄŸil mi?
Ama Valls’ın adaylığı “dostlar alışveriÅŸte görsün” kabilinden bir adaylık. Fransa’da merkez saÄŸdaki Cumhuriyetçiler Partisi 2 hafta önce yapılan seçimde cumhurbaÅŸkanı adayı olarak eski BaÅŸbakanlardan François Fillon’u belirlemiÅŸti. Fransa’da 2 turlu cumhurbaÅŸkanlığı seçimi 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleÅŸtirilecek. Yani marttaki Hollanda seçimlerinin ardından Fransa’da seçmen sandık başına gidecek. Hollanda da seçimleri ırkçıların kazanması Fransa’yı da etkileyecek ve Le Pentaraftarları için Hollanda seçimleri psikolojik açıdan doping etkisi yapacak!
Seçimin en güçlü adayları arasında iki aday öne çıkıyor. Merkez sağın adayı Fillon ve aşırı saÄŸ Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen öne çıkan adaylar arasında Valls’in ErdoÄŸan, Trump, Putin ve Åži’den önce Fillonve Le Pen ile kozlarını paylaÅŸması gerek. Ama zaten Valls’a kamuoyu yoklamalarında fazla bir ÅŸans tanınmıyor.
Garp cephesinde durum bu. Bu sonuçlar, Gülen ve onun peÅŸinden gidenler için umud vaad etmiyor.. Batı entelijansiyası “kendisi himmete muhtaç bir dede, neredeki gayrıya himmet ede” pozisyonunda.. Gülen’le kimsenin uÄŸraÅŸacak vakti yok.. Gülen’in Türkiye’ye karşı senaryoları açısından da konjonktür hiç uygun gözükmüyor. Hatta planların geri tepmesi çok muhtemel..
Bu sene yılbaşı ABD’de ve batıda coÅŸkulu bir ÅŸekilde kutlanmayacak.. Daha çok Noel kutlamaları ÅŸeklinde olacak, özellikle dindar Hristiyanlar dua için kiliselere koÅŸacaklar. Mesih’in bir an evvel gelmesi için yalvaracaklar, kimileri de Tanrıyı kıyamete zorlamak için yeni komplolar üretecek ve kehanetlerde bulunacak..
AB ve ABD’de yılbaşında terör saldırıları bekleniyor.. 20 Ocak’ta Trumpgelecek ama, herhalde yeni yılda Türkiye’de basın ABD’den gelecek Gülenhaberine odaklanacak..
Görelim Mevlam neyler. Selâm ve dua ile..
Henüz yorum yapılmamış.