Sosyal Medya

Coğrafyamız

İranlı öğrenciden Suriye politikasına tepki

İranlı bir öğrenci, katıldığı konferansta ülkesinin Suriye politikasını eleştirerek sert tepki gösterdi.



İran'ın Şehit Bahoner Üniversitesinde düzenlenen ve Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari'nin de katıldığı konferansta konuşan öğrencilerden biri, ülkesinin Suriye'de izlediği politikalara tepki gösterdi.

Suriye'den haberler paylaÅŸan bir grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladığı görüntüde, iki gün önce Kirman eyaletindeki Åžehit Bahoner Ãœniversitesi'nde "Öğrenci Günü" münasebetiyle düzenlenen ve Mutahhari'nin de katıldığı bir konferans sırasında konuÅŸma yapan Ä°ranlı bir öğrencinin, "Biz kesinlikle Suriyeli çocukların gözyaÅŸlarından sorumluyuz." diyerek, Ä°ran'ın Suriye politikasına tepki gösterdiÄŸi görüldü.

Suriye'deki durumu soykırım olarak niteleyen öğrenci, "Tarih, en adil bir mahkeme olarak bizi kınayabilir. Suriye'deki soykırım karşısında sessiz kaldığımız için tarihin bizi yargılayacağı günden endiÅŸe duyuyorum.

Acaba biz gerçekten Suriye'de hak cephesinde yer aldık mı? Dile kolay 500 bin kiÅŸi öldürüldü. Suriye'de nesiller yandı, ülke viran oldu. Biz bu oyunun neresinde yer aldık?" ifadelerini kullandı.

KonuÅŸmasının devamında Ä°ran'da bu konuda muhalif bir ses çıkmadığını anlatan öğrenci, "halkın sesi" olarak nitelediÄŸi Mutahhari'den Suriye konusunda adım atmasını istedi. Öğrenci konuÅŸurken diÄŸer öğrencilerin alkışladığı görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.