Sosyal Medya

Güncel

'Oradaydım, şahidim'

15 Temmuz Darbe Girişim ve FETÖ'yü Araştırma Komisyonu'nda, Adana İl Emniyet Müdür Osman Ak konuştu.



Adana Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak, 1999 yılında Cevdet Saral ile FETÖyapılanmasını tespit etmiÅŸ ve raporunu gerekli mercilere sunmuÅŸtu.

Komisyonda ifade veren gazeteci Nedim Åžener'de bu kapsamda bir bilgiyi aktarmış, komisyondaki ifadesinde dönemin Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, dönemin BaÅŸbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'dan bu yapıya yönelik bir operasyon için izin istediÄŸini aktarmıştı.Fakat Mesut Yılmaz'ın "Sakın ha! Sayın Ecevit bu yapı konusunda son derece hassas, koalisyonu dahi bozabilir" cevabını alan Saral'ın bu operasyondan vazgeçtiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Verilen ifadelerden hareketle Osman Ak'a bir soru yönelten Komisyon BaÅŸkan Yardımcısı Selçuk ÖzdaÄŸ'ın sorusuna Ak, "DoÄŸrudur. Bilgim var. Åžahidim"diyerek cevaplayarak, bu konuda zamanın valisi ve emniyet müdürünün de haberi olduÄŸunu ortaya koydu.

Örgüte dair "Fetullahçılar" raporunu 1999 yılında yazarak, ilk kez bu yapının ilegal faliyetlerini devlet katına arz eden Osman Ak, FETÖ mensuplarınca bilinir olmasıyla birçok hukuk dışı, haksız uygulamalara maruz kaldığını komisyonda dile getirdi. Raporun Paralel Yapı tarafından bilinmesi FETÖ tarafından endisinin hedef olmasını saÄŸladığını söyleyen Ak; kumpas, asılsız raporlarla pasifize edildiÄŸini ve uzaklaÅŸtırıldığını dile getirdi. 

Emniyet Müdürü Ak'ın önemli açıklamalarda bulunduğu bir diğer dava daTelekulak Davası. Ak, Nuh Mete Yüksel'in dahi bu yapı tarafından kullanıldığını ve bunu daha sonra kendisininde dile getirdiğini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.