Sosyal Medya

Güncel

Süt sektörü devine FETÖ gözaltısı

Aynes Gıda’ya FETÖ operasyonu: Sahibi Nevzat Serin gözaltına alındı



Denizli’de polis, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında Aynes Gıda firmasına operasyon düzenledi. Aralarında Yönetim Kurulu üyeleri Nevzat Serin, Mehmet Ali Özkan ile Ayhan Batur’un da bulunduÄŸu 17 kiÅŸi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri, bugün erken saatlerde Acıpayam Ä°lçesi’nde yaklaşık 1200 kiÅŸinin çalıştığı Aynes Süt Fabrikası’na FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında operasyon düzenledi. Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerinin katıldığı operasyonda polisler, fabrikaya gelerek idari bölüme girdi. Fabrikanın idari bölümünde önlem alan polisler, giriÅŸ ve çıkışlara izin vermedi.

Operasyon kapsamında fabrikanın ortakları Nevzat Serin, Mehmet Ali Özkan ile Ayhan Batur’un da aralarında bulunduÄŸu toplam 17 kiÅŸi gözaltına alındı, 7 kiÅŸi ise aranıyor. Gözaltına alınan kiÅŸilerin evlerinde arama yapılırken, fabrikanın idari bölümünde de aramalar sürüyor.
Son dakika... Aynes Gıda’ya FETÖ operasyonu: Sahibi Nevzat Serin gözaltında

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Gözaltına alınan Mehmet Ali Özkan, daha önce Ak Parti Merkez Ä°lçe BaÅŸkanlığı yaptı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakanlığı döneminde Aynes firmasına gelmiÅŸ ve yapılan ek tesisi törenle açmıştı. Ayrıca Aynes firması, 2015 yılında en çok ihracat yapan firmalar için geçtiÄŸimiz günlerde düzenlenen ödül töreninde ödül almıştı. Mehmet Ali Özkan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törende ödülünü almıştı.

Firma, daha önce Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın okullarda süt dağıtımı ihalesini almış ve DoÄŸu Anadolu Bölgesi’ndeki okullarda süt dağıtımını yapmıştı. Bir yıl önce iflas erteleme isteyen firmaya denetçi kayyum ataması da yapılmıştı.

Avrupa BirliÄŸi’ne Türkiye’den ilk süt ihracatı izni alan ve AB ülkelerine ihracat yapan birkaç firma arasında yer alan Aynes, Rusya’ya süt ihracat izni de aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.