Sosyal Medya

Dünya

Arakan'da 50 çocuğa tecavüz edip öldürdüler

Myanmar ordusunun Arakan'a saldırısı sonrasında Bangladeş'e sığınan Abdullah: "Köyüme yaptıkları baskında evleri ve medreseyi yaktılar. 250'den fazla kadına tecavüz ettiler.



Myanmar ordusunun Arakan'a  yaptığı operasyonda köyü yakılan öğretmen Abdullah, çareyi BangladeÅŸ'e sığınmakta  buldu. 
 
  
Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyündeki medresede hadis  Ã¶ÄŸretmenliÄŸi yaptığını ifade ederek, Myanmar'daki Budist yönetimin, bir bahane  ile bölgedeki Ä°slami çalışmaları engellediÄŸini kaydetti.
 
 Camilerin ve medreselerin kapatıldığını belirten Abdullah, artık hadis  Ã¶ÄŸretmenliÄŸi yapamadığını vurguladı.
 
  
 Budist askerlerin Arakan'da Rohingyalı Müslümanları temizlemek  istediÄŸini ve bu yüzden köylere baskın düzenlediÄŸini aktaran Abdullah, şöyle  devam etti:
 
 "Köyüme yaptıkları baskında evleri ve medreseyi yaktılar. 250'den fazla kadına tecavüz ettiler. Bunlardan çocuk olan 50 kızı, tecavüz ettikten  sonra öldürdüler. Askerler, bir aileyi evin içine kilitlediler ve daha sonra evi  yaktılar. Aile evin içinde diri diri yandı. Yanan ateÅŸlere çocukları ve gençleri  atıyorlardı. Daha sonra askerler ve onlarla beraber hareket eden Budistler,  camiye girip Kur'an-ı Kerim'i yaktılar ve tuvaletlerini yaptılar. Kadınların  ziynet eÅŸyalarını çaldılar. Genç kızların üzerindeki elbiselerin hepsini alıp  meydanda çıplak olarak dolaÅŸtırdılar. Arakan genelinde 2 binden fazla ev yakıldı.  500'den fazla insan öldürüldü. Bin kiÅŸi tutuklandı."
 
 Budist yönetimin zulüm yaptığını ve Arakan'da iÅŸi de evi de  kalmadığını anlatan Abdullah, ÅŸunları söyledi:
 
 "Arakan'da ormandan yürüyerek, can güvenliÄŸim için BangladeÅŸ'e geldim.  Askerler, hiçbir ÅŸey anlamıyor, sormuyor direk vuruyorlar bizi. Oysa biz  Arakan'da yaÅŸamak istiyoruz. Biz bin 500 seneden fazla tarihi olan bir milletiz.  Rohingyalıyız. Budistler bize, 'Bengalli' diyorlar ama hayır biz Rohingyalıyız.  Eskiden olduÄŸu gibi ÅŸimdi de huzurlu bir ÅŸekilde Arakan'da yaÅŸamak istiyoruz.  Ä°nsani bütün haklarımızla yaÅŸamak istiyoruz. Uluslararası kuruluÅŸlar bize yardım  etmeli, diplomatik destek vermeli."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.