Sosyal Medya

Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adana eleştirilerine yanıt geldi

Adana mitinginde FETÖ'den tutuklanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ı alkışlatan Kılıçdaroğlu "FETÖ ile ilgimiz yok" dedi.



Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun FETÖ'den tutuklanan gazetecileri Adana'daki mitinginde alkışlatmasının ardından, parti içinde FETÖ çatlağı oluÅŸtu.

Partide, Tanju Özcan, Haluk Pekşen, Dursun Çiçek ve PM üyesi Mehmet Ali Çelebi gibi bir çok isim Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirmişti.

CHP'DE FETÖ ÇATLAĞI

CHP'lilerden KılıçdaroÄŸlu'nu eleÅŸtiren açıklamalar gelirken son olarak Deniz Baykal'ın sözleri ve KılıçdaroÄŸlu'nun danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliÄŸi suçundan gözaltına alınması CHP'deki FETÖ çatlağını daha da büyüttü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN "FETÖ" SAVUNMASI

KılıçdaroÄŸlu yapılan eleÅŸtirilerin ardından açıklama üstüne açıklama yaptı. Dün Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu, "Ben bilmiyor muyum onların geçmiÅŸte neler yaptığını" diyerek, Voltaire'nin sözünü hatırlattı.

ADANA'DAKİ MİTİNGİMİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Gazetecilerin cezaevinde olması sadece Türkiye’nin deÄŸil dünyanın sorunu. Voltaire’in ‘Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm’ diye bir sözü var. Adana’da çok baÅŸarılı bir miting yaptık, karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da, Balyoz’da ortaya koyduÄŸumuz tavrı herkes biliyor. Bugün ismini söylediklerim o gün beni eleÅŸtiriyordu. Bugün bizi FETÖ ile bir araya getirmeye çalışanlara güler geçerim.

BEN BÄ°LMÄ°YOR MUYUM?

Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmiÅŸte ne yaptı? Ben ‘Balyoz kumpastır’ derken, onların beni eleÅŸtirdiklerini bilmiyor muyum? Bu insanlar AKP’nin deÄŸirmenine su taşıyorlardı, AKP ile iÅŸbirliÄŸi yapıyorlardı. Ben o zaman da hukuku ve demokrasiyi savunuyordum."

CHP'NİN CEMAATLE İŞİ OLMAZ

KılıçdaroÄŸlu sözlerinin devamında "Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz. Taksim’de onur konuÄŸu kimlerdi?

CHP’nin cemaatle iÅŸi olmaz. Yamamaya çalışıyorlar, yamayamazlar. Sen büyüttün bunları” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.