Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ı öldürmeye gelmişti, şimdi itirafçı oldu! Menfez Paşasının ibretlik sonu

Marmaris’te ihanet gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için FETÖ tarafından görevlendirilen MAK timinin komutanı ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, 5 gün sonra bir menfez içinde yakalanmıştı.



Kuzu, savcılık ifadesinde itirafçı olacağını söyledi. Görev yaptığı ÇiÄŸli Hava Ãœssü’ndeki askerlerin fotoÄŸraflarından FETÖ’cü dediÄŸi isimleri teÅŸhis etti.
 
Kuzu teÅŸhis yaparken ‘eminim FETÖ’cü’ deyince savcılık 42 asker hakkında gözaltı kararı çıkardı. Şüpheliler tek tek sorgulandı. Ancak askerler ifadelerinde Kuzu’nun yalanını ortaya koyacak savumalar yaptı. Bazı askerlerin ise “Kendi pisliÄŸini kapatmak, hedef saptırmak için ismimi verdi. Kendisini hiç tanımıyorum” ÅŸeklinde beyanda bulununca Kuzu’nun ifadesiyle ilgili şüpheler doÄŸdu.
 
Askerlerden Astsubay Y. “SöylediÄŸi herÅŸey iftiradır. Bana usülsüz nöbet tutturdu. Ben de nöbette eksiklikleri ropor ettim. Rapordan dolayı komutanlar ona tepki gösterince aramızda gerginlik oldu” dedi. Astsubay Ö.A. ile ülkedeki özgürlüklerin eskiye göre daha ileri seviyede olduÄŸunu söylediÄŸi için tartıştığını bunun da Zekeriya Kuzu’yu rahatsız etitÄŸini anlattı.
 
‘GÖREV GEREĞİ TANIYORUM’
Astsubay Ä°. ise ifadesinde şöyle konuÅŸtu. “Bu ÅŸahsı sadece simaen tanıdım. Hiçbir zaman muhabbetim olmamıştır. 15 Temmuz’da saat 23.00 sıralarında polis olan abim beni arayarak ‘Sakın kardeÅŸim dışarı çıkma ÅŸu anda askeri darbe giriÅŸimi var. Biz ÅŸu an dışarda görevdeyiz. Bu hainler belli olmaz, seni göreve falan çağırırlarsa sakın gitme, telefonunu kapat. Bu hainlere fırsat vermeyeceÄŸiz’ dedi.
 
Ben de telefonumu kapatarak geliÅŸmeleri basından takip ettim. Bu suçlamayı haysiyetim ve ÅŸerefime yakıştıramıyorum. Bırakın FETÖ üyesi olmayı sempati bile duysam en baÅŸta abilerim, annem ve babam en ağır ÅŸekilde cezalandırır beni.” Astsubay S. ise Kuzu’nun kendisine iftira attığını belirterek “Kendi pisliÄŸini kapatmak için adımızı vermiÅŸtir. Kendisini sadece görev gereÄŸi tanırım, baÅŸkaca hiçbir iliÅŸkim yok. Benim hiçbir örgüt ile irtibatım olamaz, benim adımı vererek iftira atan Zekeriya Kuzu’dan ÅŸikayetçiyim” dedi.
 
Kendi ismini ‘FETÖ’cü’ diyerek ifadesinde geçiren Kuzu’nun hedef saptırmaya çalıştığını anlatan Astsubay N. ise şöyle konuÅŸtu: “Benim gibi tekniker olan bir arkadaşım Askeri Casusluk davasında yargılandı. Arkadaşımla o tarihlerde ve sonrasında yakından ilgilendim. O nedenle bu örgüt benim ismimi vererek bana çamur atmıştır. Benim adımı lekelemiÅŸtir.” Astsubay G. de Kuzu ile hiçbir diyaloÄŸnun olmadığını, hedef saptırmaya çalıştığını belirterek savunma yaptı. Astsubay A. da ifadesinde, “Benim bu ÅŸahısla hiçbir ÅŸekilde görev içi veya dışı bir birlikteliÄŸim olmadı. Neden ve ne ÅŸekilde böyle bir beyanda bulundu bilmiyorum” dedi.
 
Savcılık askerlerin anlatımlarından yola çıkarak doÄŸruyu söyleyip söylemediklerini araÅŸtırdı. 11 gün gözaltında kalan askerler FETÖ ile baÄŸlantıları olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. FÖTÖ taktiÄŸi ile hedef saptırmaya çalışan ‘Menfez PaÅŸası’nın tuzağı boÅŸa çıktı.
 
'15 TEMMUZ GÃœLEN'Ä°N TALÄ°MATIYLA YAPILDI'
Ä°stanbul’da darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında tutuklanan ve itirafçı olan Jandarma Binbaşı Haydar HacıpaÅŸalıoÄŸlu, “15 Temmuz’da gerçekleÅŸtirilmeye çalışılan silahlı darbeye teÅŸebbüs olayının emrini veren kiÅŸinin cemaat imamımız, büyüğümüz, liderimiz Fetullah Gülen olduÄŸunu söyleyebilirim” dedi. 2010’da Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı’na tayin olduÄŸunu belirten HacıpaÅŸalıoÄŸlu, Ankara’da 5 yıl cemaat abiliÄŸini kod adı ‘Turgut’ olan firari eski Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) BaÅŸkan Yardımcısı Muhterem Çöl’ün yaptığını anlattı.
 
HacıpaÅŸalıoÄŸlu, 14 Temmuz akÅŸamı Çöl’ün evinde kendisiyle görüşen bir örgüt abisinin “Fetullah Gülen’in talimatlarıyla yarın için önemli bir faaliyet olacak” dediÄŸini aktardı. HacıpaÅŸalıoÄŸlu, konuÅŸma sonrası bu kiÅŸinin verdiÄŸi 500 lirayla aldığı Android iÅŸletim sistemli telefona ‘Line’ adlı bir program yüklendiÄŸini, bundan sonra iletiÅŸimin buradan kurulacağının aktarıldığını söyledi. Binbaışı ayrıca, “EÅŸime cemaatçi olduÄŸumu hiçbir zaman söylemedim. Söyleseydim eÅŸim sol görüşlü birisi olduÄŸu için beni ihbar ederdi. Kendisi sürekli Fetullah Gülen ve cemaatinden hoÅŸlanmadığını hatta nefret ettiÄŸini söylerdi” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.