Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak Ordusu'ndan 'geçici olarak çekildik' açıklaması

Irak Ordusu, IŞİD saldırıları nedeniyle dün girdikleri Musul'un güneydoğusundaki devlet hastanesinden 'geçici' olarak çekildi.



AA'nın haberine göre Yüzbaşı Mehdi Kazım, "Ordu birlikleri, IŞİD militanlarının düzenlediÄŸi ÅŸiddetli saldırıların ardından Es-Selam EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nden çekildi" dedi.

"GEÇİCİ OLARAK ÇEKİLDİK

Hastaneyi birçok yönden abluka altına alan militanlarla çatışmaların gece boyu sürdüğünü, bunun üzerine çekilme talimatı aldıklarını ifade eden Kazım, "geçici" olarak çekildiklerini, yeni bir operasyonla geri döneceklerini kaydetti.

NE OLMUÅžTU?

Musul'un en büyük hastanelerinden Es-Selam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dün girmiş, ancak kontrolü tam olarak sağlayamamıştı.

IRAK ORDUSU

İçerisinde Ä°ran destekli Åžii güçlerin bulunduÄŸu ordu, geçtiÄŸimiz günlerde Musul semalarından broşürler bırakrak halktan destek istemiÅŸti. Bunun en önemli sebebi ise Musul içerisindeki sivil halkın bir kısmının IŞİD'i desteklemesi ya da Åžii milisler sebebiyle IŞİD'e yakın durmasıydı.

Operasyon öncesi bir çok Åžii asker Musul'un Kerbela'nın intikamı olacağını ifade etmiÅŸ, bulundukları tanklarda Hz. Ali bayraklaır açmıştı.

Türkiye, Musul halkının Şii milisler ve IŞİD arasında seçime zorlanmaması gerektiğini bir çok kez dile getirmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.