Sosyal Medya

Güncel

Gündüz Türk, akşam Suriyeli öğrenciler eğitim görüyor

Sultangazi Sabri Ülker İmam Hatip Lisesi'nde gündüz Türk, akşam Suriyeli öğrenciler eğitim görüyor...



Suriye'de iç savaşın baÅŸladığı 2011'den bu yana Türkiye'ye 3 milyonun üzerinde sığınmacı geldi. Büyük bir kısmı çocuk ve gençlerden oluÅŸan sığınmacıların eÄŸitimi için çeÅŸitli kurum ve kuruluÅŸlar seferber oluyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı, hem kendi imkanları ile hem de AB'den gelen fonların yardımıyla, sığınmacı çocuklarının eÄŸitimi için önemli bir merhale katetti. 

Türkiye'de resmi olarak eÄŸitimini sürdüren 161 bin yabancı öğrencinin yüzde 99’u Suriyeli. Resmi öğrencilerin yanında Suriyeliler için açılan Geçici EÄŸitim Merkezi isimli kurumlarda da 329 bin Suriyeli eÄŸitim görüyor. Türkiye genelinde 23 ile yayılmış 425 Geçici EÄŸitim Merkezi bulunuyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Suriye'de lise eğitiminin zorunlu olmaması sebebiyle ortaokuldan sonra Türkiye'deki öğrencilerin de okumayı sürdürmek yerine aile geçimine katkı için iş hayatına atılmayı tercih ettiklerini belirtti. Altunel, daha çok Suriyeli gencin okuyabilmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Suriyeli gençlerin eÄŸitimi için imkan saÄŸlanan mekanlardan biri de Ä°stanbul Sultangazi'deki Sabri Ãœlker Ä°mam Hatip Lisesi. Hayırsever iÅŸ adamı Rahmetli  Sabri Ãœlker tarafından bağışlanan arsaya oÄŸlu Murat Ãœlker'in katkılarıya  yapılan okulda, gündüz Türk öğrenciler ders görürken, akÅŸam saatlerinde ise bölgede yaÅŸayan Suriyeli sğınmacıların çocukları eÄŸitim alıyor.

Eğitim çalışmalarına hayırsever iş adamlarının katkılarının her gün yeni bir örneğini görmek ülkemizin geleceği açısından ümit verici bir gelişme


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.