Sosyal Medya

Coğrafyamız

Laricani: Erdoğan'ın teklifi olumlu

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasındaki alışverişte milli para kullanılması önerisiyle ilgili “Bu teklifte bir olumsuzluk görmüyoruz. Fakat dikkate alınacak konu, değiştirme meselesinin nasıl yapılacağı konusudur.” dedi.



Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın iki ülke arasındaki alışveriÅŸte milli para kullanılması önerisini deÄŸerlendirdi. Mecliste düzenlediÄŸi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Laricani, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ä°ran’la yapılacak ticarette yerel paraların kullanılmasına yönelik yaptığı çaÄŸrı için “Bu teklifte bir olumsuzluk görmüyoruz” dedi.

Laricani, ErdoÄŸan’ın önerisi ile ilgili sorulan soruya, “Sadece Türkiye’yle deÄŸil bazı diÄŸer ülkelerle de alışveriÅŸte milli paraların kullanılması konusu, geçmiÅŸten beri üzerine durduÄŸumuz bir konudur. DoÄŸal olarak bu teklifte bir olumsuzluk görmüyoruz. Fakat dikkate alınacak konu, deÄŸiÅŸtirme meselesinin nasıl yapılacağı konusudur” ifadelerini kullandı.

Pazartesi de Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısını olumlu karşıladıklarını belirterek, önerinin uygulanmaya geçmesi halinde bunun bir dönüm noktası olacağını kaydetmiÅŸti. Sözcü, “Sonuç almak için geniÅŸ kapsamlı iÅŸbirliÄŸi gerekiyor. Karmaşık bir mesele olsa da bu düşünceyi fiiliyata dönüştürürsek çok olumlu bir düşüncedir. Türkiye bu konuda ciddi ise iÅŸbirliÄŸini baÅŸlatabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.