Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te muhalifler direniyor

Esed rejiminin son haftalarda yoğun saldırılarına maruz kalan ve kontrol ettikleri toprağın yaklaşık yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, rejimin ilerleme girişimini yavaşlattı.



Halep'te gündüz saatlerinde yoÄŸun bombardıman gece saatlerinde ise karadan ilerleme stratejisini izleyen Esed rejimi güçlerinin, kuÅŸatma altında tuttuÄŸu muhaliflerin denetimindeki doÄŸu Halep’te ilerlemesi yavaÅŸladı.

28 Kasım’dan bu yana ellerindeki toprakların en az yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, geriye kalan bölgeleri korumaya çalışıyor. Muhalifler, saatler süren çatışmalardan sonra gece ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüğünü açıkladı.

Muhalifler, Halep’in Ä°za’a, Seyf-ud Devle, Cub el Halabi, Bustan el Kasr ve Åžeyh Seid bölgelerinden saldıran rejimin ilerleyemediÄŸini duyurdu.

Al Jazeera Halep muhabiri Edhem Ebul Husam, rejimin bir gün önce muhaliflerden aldığı Myassar semtinin neredeyse tamamını yeniden kaybettiÄŸini aktardı.

Ä°za’a semtinden ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüklerini söyleyen bir muhalif kaynak, saldıran unsurların çoÄŸunlukla Ä°ranlı olduklarını söyledi.

Muhalifler, çatışmalarda onlarca Esed askeri ve rejimin saflarında savaşan İran yanlısı yabancı milisi öldürdüklerini, birçok askeri de esir aldıklarını ifade etti.

Rusya müzakere yollarını kapattı

Suriyeli muhalifler, Türkiye’nin arabuluculuÄŸunda Ankara’da Rusya'yla yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü açıkladı.

Rusya’nın imkânsız talepler öne sürdüğünü belirten muhalifler, Moskova’nın sadece eski adıyla Nusra Cephesi olan Åžam’ın Fethi Cephesi mensuplarını deÄŸil, tüm silahlı muhalif grupların Halep’ten çekilmesini istediÄŸini belirtti.

Muhalifler, ABD’nin kendilerine kentten çekilme konusundaki görüşlerini soran bir mektuba cevap olarak Halep’ten çekilmeyeceklerini söylemiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.