Sosyal Medya

Güncel

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı basmaya gelen darbeciler için iddianame hazırlandı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na girmeye çalışan şüphelilerle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na girmeye çalışan şüphelilerle ilgili iddianame hazırladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın'ın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan 236 sayfalık iddianamede biri binbaşı, ikisi yüzbaşı olmak üzere tutuklu 14 rütbeli asker ile tutuksuz 60 şüpheli er var.

İddianamede tüm şüphelilerin, TCK'nın "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"ı düzenleyen 309, 311. ve 312. maddesi gereği ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayrıca bazı şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Darbe girişimine ilişkin İstanbul'da hazırlanan ikinci iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın, darbe giriÅŸiminin ardından askerlere yönelik yürütülen soruÅŸturmada, 62 kiÅŸi hakkında 3 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırladığı ilk iddianame de mahkemeye gönderilmiÅŸti. Ä°ddinamede aralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı iÅŸgâle gidenlerin de olduÄŸu 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 er vardı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.