Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı: 'FETÖ'yü anlamak isteyen o diziyi izlesin'

Cumhurbaşkanlığı, 10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve FET֒yü anlatan 42 sayfalık İngilizce ve Türkçe kitapçık hazırladı.



Kitapçıkta FETÖ’yü anlamak isteyenlere dünyada ilgiyle izlenen ‘The Following’ dizisi örnek gösterildi. “FETÖ nasıl bir örgüttür” sorusuna da kitapçıkta ÅŸu yanıt verildi:

SİLAHLI BİR KÜLT ÖRGÜT

“Emekli bir imam olan Fetullah Gülen’in direktifleriyle bir araya gelen fanatik insanların oluÅŸturduÄŸu silahlı bir kült örgüt. FETÖ mensupları Gülen’i mehdi olarak kabul etmekte ve talimatlarını eksiksiz yerine getirmekle yükümlü olduklarına inanmaktadır. OlduÄŸundan farklı görünmek anlamına gelen takiye kavramı FETÖ’nün gizlenmek için kullandığı temel stratejilerden biridir. FETÖ mensupları kendi kimliklerini gizlemekte, kod isimler kullanmakta ve hatta bazıları bilerek liberal, solcu, dinsiz görüntüsü vermektedir.

ABD’yi ‘vicdansız düşman’ olarak tanımlayan Gülen’in antisemitist birçok ifadesi vardır.Kadınlara ÅŸiddet uygulanmasını meÅŸrulaÅŸtıran görüşleriyle de bilinmektedir.

Ä°KÄ° NEDENLE BAÅžARAMADILAR

Darbenin püskürtülmesinde iki faktör kritik rol oynadı. Ä°lki, darbeye iliÅŸkin istihbaratın o gün alındığını düşünen FETÖ’nün darbe giriÅŸimini öne çekmesi oldu. Bununla beraber CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısıyla sokaÄŸa çıkan Türk halkı darbenin baÅŸarısız olmasındaki en büyük nedendi.

GİZLİ YOLLARDAN İLETİŞİM

Bur örgütte akademisyenler, devlet memurları, askerler ve iÅŸadamlarından oluÅŸan farklı üyeler birbirleriyle gizli yollarla etkileÅŸim içindeler. FETÖ, kamu personeli sınav sorularını çalarak kritik kurumlara yapılacak atamalara kendi mensuplarının seçilmesini saÄŸlamıştır.

The Following dizisi bu örgütün yapılanmasını anlamak için güzel bir örnek olabilir. Dizi, bir edebiyat profesörünün kendi hastalıklı yapısı için insanları bir suç makinesine dönüştürmesinin hikâyesini anlatıyor.

OHAL, anayasaya uygun bir önlemdir. Uluslararası insan hakları hukukuna uygundur. Darbe giriÅŸimine en az 10 bin devlet ve FET֠üyesinin iÅŸtirak etmiÅŸ olması, bu yapılanmanın gücü ve neden tasfiye edilmesi gerektiÄŸi konusunda en net cevabı vermektedir.” 

Arkasında kimler var

KÄ°TAPÇIKTA yanıtı verilen sorular şöyle: “Darbeye giden süreç nasıl baÅŸladı? 15 Temmuz gecesi ne yaÅŸandı? Darbe giriÅŸimine kaç kiÅŸi katıldı, ne kadar mühimmat kullanıldı? Darbe giriÅŸiminin arkasında kim var? FETÖ nasıl bir örgüttür? FETÖ’nün suçla ilgili aktiviteleri nelerdir? Türkiye demokrasisini kim kurtardı? Hükümet darbe sonrası neden pek çok kiÅŸiyi görevden alıyor? Görevden almalar ve OHAL hukuka aykırı mı? Hükümet ABD’den Gülen’in iadesini talep etti mi?”

Cinayetler kitapçıkta

KÄ°TAPÇIKTA Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve akademisyen yazar Necip HablemitoÄŸlu’na suikastlerin arkasında FETÖ’nün olduÄŸu savunuldu. Kitapçıkta 15 Temmuz gecesi CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nın bir F-16 tarafından 3 kez, TBMM’nin 11 kez, Ankara Emniyeti’nin F-16’lar tarafından 6 kez bombalandığı, Türksat’ın 4 F-16 ve 2 kobra helikopteriyle ateÅŸ altına alındığı bilgisine de yer verildi.

KAYNAKHÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.