Sosyal Medya

Dünya

İtalya Başbakanı istifasını erteledi

İtalya Başbakanı Renzi, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın, “Bütçe yasasını meclisten geçirene kadar istifanızı erteleyin” isteğini kabul etti



Ä°talya’da CumhurbaÅŸkanı Sergio Mattarella, istifa edeceÄŸini açıklayan BaÅŸbakan Matteo Renzi’den istifasını bütçenin parlamentoda onaylanması sonrasına bırakmasını istedi. 

Ülkede önceki gün yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan ve bu nedenle istifa edeceğini açıklayan Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanı Mattarella tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından CumhurbaÅŸkanlığından yapılan açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Mattarella’nın ülkede dün yapılan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumundan aldığı sonuç nedeniyle hükümet görevine daha fazla devam edemeyeceÄŸi niyetini belirten BaÅŸbakan Renzi’den, parlamento çalışmalarında aksaklıklar ve riskler olmaması için bütçe onaylanana kadar istifasını ertelemesini istediÄŸi bildirildi. 

Ä°kili, dün sabah saatlerinde de bir görüşme gerçekleÅŸtirmiÅŸti. 

Bu arada, BaÅŸbakan Renzi, CumhurbaÅŸkanına gitmeden önce baÅŸbakanlıkta kabinesini topladı ve bakanlarına çalışmalarında gösterdikleri ekip ruhundan ötürü teÅŸekkür edip, istifa etme niyetinde olduÄŸunu açıkladı. 

Ä°talyan basını, haberi, “Renzi’nin istifası” donduruldu baÅŸlıklarıyla duyurdu. Basında yer alan yorumlarda da bütçenin cuma gününe kadar onaylanması durumunda devamında istifanın gelebileceÄŸi ifade edildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.