Sosyal Medya

Güncel

Büyük ayıp! Aladağ sorumluları bulunacağına yaralı kurtulan kızlara baskı yapılıyor

Yangından yaralı olarak kurtulan genç kızlar ''Yangın merdiveni açıktı'' demeleri için baskı kurulduğu öğrenildi.



Yaralı kurtulan kızına 'kaymakamlıkta çalışan görevli' Y.D. ve avukatının baskı yaptığını anlatan öğrenci velisi M.K, kızlarını yurda vermek istemeyen 23 ailenin kaymakamlıkta çalışan Y.D. tarafından ikna edildiğini de söyledi.
 

Yangında kurtulan Y.K'nin babası M.K, AladaÄŸ Cumhuriyet Savcısı Yakup Yılmaz'a 1 Aralık'ta verdiÄŸi ifadede kızı Y.K'yi 2016 yılında baÅŸka bir yurda kaydettirmek istediÄŸini ancak yurdun yetiÅŸmediÄŸini söyleyen M.K, ÅŸunları anlattı: "Benim kızımı AladaÄŸ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'na kaydetmek istediler, biz baÅŸta 23 veli olarak bu durumu kabul etmedik. Bu nedenle AladaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Mustafa Akgedik'in, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Mehmet AktaÅŸ'ın ve kaymakamlıkta çalışan Y.D'nin yanına giderek yurt ayarlamasını istedik. Belediye BaÅŸkanı ile Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü bize baÅŸka yer ayarlayacaklarını söyleyerek AladaÄŸ Özel Kız Öğrenci Yurdu'na kızlarımızı vermememizi söylediler. Buna raÄŸmen Y.D. ‘Kızlarınızı bu yurda verin, herhangi bir sorun olmaz. Sorun olursa sorumlusu benim' dedi. Daha sonra kızlarımızı alarak hep beraber Y.D. ile yurda gittik, yurda kızlarımızı kaydettirdik. Benim aracım olmadığından ve köyümün uzak olması nedeniyle kızımı bu yurda verdikten sonra kontrole gelemedim." 

Olay olduÄŸu gün köyde olduÄŸunu ve diÄŸer velilerle birlikte muhtarın arabasıyla AladaÄŸ'a geldiklerini söyleyen Kara, geldiÄŸinde kızının hastaneye götürülmüş olduÄŸunu, bu yüzden yangının nasıl çıktığını bilemediÄŸini anlattı. Kızının taburcu olmasından sonra ifadesinin alınması için savcılığa geldiklerini ifade eden Kara, "Savcılık kaleminin önünde Y.D. ile avukatı Mümtaz Hasan Åžahin benim yanıma gelerek kızım Y'ye ‘Yangın merdiveninin kapısı açıktı' demesini söyledi. Ben de avukata kızarak ‘Olan neyse kızım onu söyleyecek' dedim. Bu avukat benim kızımı yönlendirerek beyanını deÄŸiÅŸtirmeye çalıştı" dedi.

M.K. yangın sebebiyle kızının yaralandığını ve ölümden döndüğünü de söyleyerek şüphelilerden ÅŸikâyetçi olduÄŸunu ve uzlaÅŸma istemediÄŸini belirtti. M.K'nin ÅŸikâyetçi olmasına raÄŸmen kızı Y.K. ile birlikte aynı gün ifade veren 6 çocuÄŸun da ÅŸikâyetçi olmaması dikkat çekti. Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatların bazı dernek ve sanık avukatları hakkında çocuklara ifade baskısı yaptıkları gerekçesiyle baroda inceleme baÅŸlatılmasını talep edecekleri belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.