Sosyal Medya

Güncel

Hangi muhalif gruplar Ankara'da?

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, konuyu bugünkü köşesine taşıdı.



YaÅŸa'nın El Quds El Arabi gazetesinden aktardığı bilgiye göre görüşmeye katılan muhalif gruplar ÅŸu ÅŸekilde:

Şam Cephesi, Nureddin Zengi Hareketi, Mücahitler Ordusu, Ahraru'ş Şam ve Feyleku'ş Şam.

GÖRÜŞMELER NEDEN BAŞARISIZ OLUYOR?

Yazıya göre görüşmelerin ÅŸu ana kadar baÅŸarılı olamamasını Ä°ran'ın güçlü bir ÅŸekilde Suriye rejiminin yanında durmasına baÄŸlayan gazete ayrıca, rejim güçlerinin El Bab yakınlarında Türk askerlerine hava saldırısı düzenlemesi ve üç askeri ÅŸehit etmesinin Rusya'yı zor durumda bıraktığını ve Rusya'nın da buna karşılık Ä°ran'a baskı yapmak için Nubul ve El Zehra ile Halep'in güney kırsalında Ä°ran'a baÄŸlı Åžii milislerin elindeki Cebel Azan ve El Hazır'ı bombaladığını Ã¶ne sürdü.

YaÅŸa ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

GÖRÜŞME NASIL BAŞARILI OLUR?

Halep'e yardım için Rusya'nın hava saldırılarını durdurması sağlanabilir ve devrimci gruplar sahada Şii milislere yönelik kapsamlı bir taarruz başlatabilirse görüşmeler başarılı oldu demektir.

***

ANKARA, DOÄžRU BÄ°R ADIM

Devrimci grupların Amerika'ya rağmen Rusya'yla görüşmeleri, doğrudan veya dolaylı olarak gerçekleştirilen bu görüşmeleri Ankara'da yapmaları doğru yönde atılmış önemli bir adım. Türkiye, muhalifler için en güvenilir ülke. Suriye'de bugüne kadar akan kandan Rusya kadar Amerika'nın da sorumlu olduğu unutulmamalı. Amerika'yla görüşülüyorsa Rusya'yla neden görüşülmesin? Ayrıca Rusya'ya görüşülmesi Moskova'nın tüm isteklerinin kabul edileceği anlamına gelmiyor.

ANKARA ÖSO'NUN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Suriye'nin kuzeyinde çok aktörlü karmaşık bir denklem var. Türkiye'nin diplomatik girişimleri Fırat Kalkanı Operasyonu'nun önünü açtı. Ankara'nın arabuluculuğuyla yürütülen görüşmelerin başarıyla sonuçlanması da muhaliflere daha geniş bir manevra alanı sağlayabilir.

Fakat şurası kesin: Halep'ten asla çekilmeyecekler ve kenti rejime, PKKYPG'ye ya da Şii milislere teslim etmeyecekler.

Bu konuda kuÅŸatma altında oldukça zor günler yaÅŸayan halk ile muhalif gruplar arasında görüş birliÄŸi var. Hep bir ağızdan “Ne olursa olsun asla teslim bayrağı çekmeyeceÄŸiz ve evlerimizi ülke dışından paralı asker olarak getirilen Åžii milislere bırakmayacağız” diyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.