Sosyal Medya

Dünya

'Fırat Kalkanı' El Bab kapısında bekliyor!

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonunun El Bab önlerinde yavaşladığı bildiriliyor



Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde 105 günü aÅŸan süredir sürdürdüğü "Fırat Kalkanı" harekâtı son günlerde yavaÅŸladı. Harekâtın yavaÅŸladığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bilgilendirme notlarına da yansıdı.

Hürriyet'ten UÄŸur Ergan'ın haberine göre önceki gün ve dün yapılan açıklamalarda, bölgede ve sınırda konuÅŸlu ateÅŸ destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAÅž'in baskı altına alındığı belirtildi, ancak vurulan hedef sayısı ile zayiat hakkında bilgi verilmedi. Bir yetkili, “Åžu anda ilerleyen bir ÅŸey yok. Hava Kuvvetleri unsurları da uçuÅŸ yapmadı” dedi.

Edinilen bilgiye göre, TSK unsurlarının Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine desteğini içeren Fırat Kalkanı harekâtı, El Bab kapısına dayanınca yavaşladı. Yavaşlamanın perde arkasında şu üç unsurun etkili olduğu belirtildi:

DEAÅž DÄ°RENÄ°YOR

Suriyeli kaynaklara göre, DEAÅž, El Bab’da ciddi direniÅŸ gösteriyor. El Bab merkezinde 300’den fazla, ellerinde ağır silahların olduÄŸu deÄŸerlendirilen örgüt üyeleri var. Bunlar arasında keskin niÅŸancılar da bulunuyor. Dabık’tan çekilen DEAÅž güçleri de El Bab’a gelerek, burayı daha da güçlendirdi.

KUÅžATMA YAPILIYOR

Kent merkezindeki gücü kırmak için kuÅŸatma yapılıyor. Kuzeyden ve batıdan yapılan kuÅŸatmalar ilerliyor. Kuzey ve batı hattı bittikten sonra doÄŸu ve güney hattının daha etkin kuÅŸatılmasına baÅŸlalanacak. KuÅŸatma bittikten sonra, El Bab içine girme aÅŸamasına geçilmesi bekleniyor. 24 Kasım’da havadan vurulan ve 4 askerin ÅŸehitdüştüğü El Bab yakınlarındaki karargahın da baÅŸka bir yere intikal ettirildiÄŸi öğrenildi.

ASKERLERİN CAN GÜVENLİĞİ

Geçen salı günü yanlış yola girince DEAÅž'in pusu kurarak kaçırdığı Özel Kuvvetler KeÅŸif Timi’nden iki astsubayın durumu da dikkate alınıyor. Askeri hamleler, iki askerin can güvenlikleri de dikkate alınarak planlanıyor. Ä°ki astsubayın nerede alıkonulduklarına dair önemli ipuçları olduÄŸu belirtildi.

HALEP TOPLANTISI

Ankara’da Türkiye’nin arabuluculuÄŸunda Rusya ile "muhalif" gruplar arasında temasların devam ettiÄŸi ileri sürüldü. Türkiye, ÅŸu an için Halep’te ateÅŸkesin saÄŸlanmasına ve insani yardımın ulaÅŸması için koridor açılmasına ağırlık veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.