Sosyal Medya

Güncel

Kerry gider-ayak günah çıkarmaya devam ediyor: İsrail kötü yere gidiyor!

Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da Brookings Enstitüsü Saban Forum'un yıllık konferansında yaptığı konuşmada, Filistin-İsrail konusunu değerlendirdi.



Kerry, İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşasına devam etmesinin iki ülke arasında barışın sağlanması adına bir engel olduğunu söyleyerek, "İsrail tehlikeli bir yere doğru gidiyor." diye konuştu.
 
Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Saban Forum’da yaptığı konuÅŸmasındaki, "yerleÅŸimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı" yönündeki sözlerine tepki gösteren Kerry, ÅŸunları kaydetti:
 
“Netanyahu’nun yerleÅŸimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı yönündeki sözlerine katılmıyorum. Kendimizi kandırmaya gerek yok. Her ÅŸeyi görmemezlikten gelip bir etkisi olmadığını söyleyemezsin. Etkisi var. YerleÅŸimci politikanın, sorunun ana kaynağı olduÄŸunu söylemek için buraya gelmedim. Fakat bunların barış için bir sorun olmadığını da söyleyemem.”
 
Ä°srail’in Filistin’le yaÅŸadığı sorunun sadece bu iki ülkeyi ilgilendirmediÄŸine dikkati çeken Kerry, Ä°srail-Arap ülkeleri arasındaki iliÅŸkinin de bu çatışmadan etkilendiÄŸini belirtti. Kerry, "Ä°srail, Filistin’le iliÅŸkilerini düzeltmeden Arap dünyası ve Ä°srail arasında ayrı bir barış anlaÅŸması olmayacak." diye konuÅŸtu.
 
Kerry, Ä°srail’in iki devletli çözüm arayışı ve yerleÅŸimci politikasını aynı anda devam ettiremeyeceÄŸini belirterek, ikisinden birini seçmesi gerektiÄŸini söyledi.
 
Kerry, "İsrail bizim uyarılarımızı duymamazlıktan geliyor." ifadesini kullandı.
 
WASHINGTON / AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.