Sosyal Medya

Dünya

Almanya tehditlere devam ediyor:'Sıra Gümrük Birliğinede gelir!'

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partili Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier Türkiye'yi Gümrük Birliği anlaşması üzerinden tehdit etti.



Türkiye ile AB arasında karşılıklı ve birbirine bağımlı çıkarların söz konusu olduÄŸunu belirten BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Altmaier, Türkiye ile varılan mülteci geri kabul mutabakatının AB açısından bağımlılık yaratma tehlikesinin bulunmadığını söyledi. AB'ye ÅŸantaj yapılamayacağını belirtenAltmaier Türk Hükümeti'nden terörle mücadele yasasının deÄŸiÅŸtirilmesini talep etti. Türkiye'nin verdiÄŸi sözlere uyması ÅŸartıyla ikili iÅŸbirliÄŸinin sürdürülmesine dair birçok nedenin bulunduÄŸunu ifade eden Peter Altmaier Türkiye'nin OrtadoÄŸu'nun istikrarı, mülteci kaçakçılığıyla mücadele ve Türkiye'ye sığınan mültecilerin iyi bir geleceÄŸe kavuÅŸturulması açısından önemli bir partner olduÄŸunu söyledi. BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı vize muafiyetinin yürürlüğe girmesinin birlikte kararlaÅŸtırılan ÅŸartların Türkiye tarafından yerine getirilmesine baÄŸlı olduÄŸunu sözlerine ekledi.

KÃœSTAH TEHDÄ°T: SIRA GÃœMRÃœK BÄ°RLİĞİNE GELÄ°R

Türkiye'ye daha sert davranılmasını talep eden Hessen Eyalet BaÅŸbakanı Volker Bouffier, ‘anlaÅŸmazlıkta AB'nin gülünç duruma düşürülmesine müsaade edilemeyeceÄŸini ve Türkiye'nin kaybedecek çok ÅŸeyi olduÄŸunu söyledi. Bouffier ‘Focus' adlı Alman haber dergisine verdiÄŸi demeçte mülteci mutabakatının Türkiye' tarafından feshedilmesi durumunda Gümrük BirliÄŸi anlaÅŸmasının feshinin gündeme getirilebileceÄŸini belirtti.Hessen Eyalet BaÅŸbakanı, Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaÅŸmadan büyük yararlar saÄŸladığını ve Alman ÅŸirketlerinin Türkiye'de büyük yatırımlarının bulunduÄŸunu dile getirdi.

Volker Bouffier Türkiye'nin öncelikle Almanya ile arasındaki baÄŸları gevÅŸetmesi durumunda refah düzeyini korumasının mümkün olmayacağını iddia etti ve anlaÅŸmalara uymamasının Türkiye'yi daha zararlı çıkaracağını belirterek, "AnlaÅŸmaları bozan taraf, diÄŸer anlaÅŸmaların da bozulabileceÄŸini bilmeli”, dedi.

KAYNAKDEUTSCHE WELLE TÜRKÇE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.