Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cemil Bayık'tan ABD'ye çağrı:'Bizide görün'

Terör örgütü elebaşı Cemil Bayık Trump'ın başkan seçilmesinin ardından ABD'ye çağrıda bulundu.



Cemil Bayık, Donald Trump'ın ABD baÅŸkanı seçilmesini de deÄŸerlendirdiÄŸi açıklamasında,"ABD'nin OrtadoÄŸu politikalarında Kürtleri de göz önünde bulundurmasını umuyoruz" dedi.

"ABD TÃœM DÃœNYAYI ETKÄ°LÄ°YOR"

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik eden Bayık, Trump'ın kendi halkının ve insanlığın çıkarına politikalar geliştireceğini umduklarını, ABD politikalarının Kürdistan da dahil olmak üzere tüm dünyayı etkilediğini belirtti.

Sterk TV'ye konuÅŸan Bayık, "OrtadoÄŸu'da sürmekte olan büyük bir savaÅŸ var, deÄŸiÅŸimler ortaya çıkabilir ve yeni dengeler kurulabilir. ABD, Rusya ve diÄŸer güçler bu savaşın içinde. Biz de OrtadoÄŸu'nun bir parçasıyız ve Kürdistan OrtadoÄŸu'nun belkemiÄŸidir. OrtadoÄŸu'daki tüm politikalar Kürtler ve PKK üzerine de etkiye sahip. PKK'nın politikalarının da tüm Kürdistan ve bölgeye etkileri söz konusu" dedi.

ABD'YE BİZİ GÖRÜN ÇAĞRISI

Bayık "ABD'nin OrtadoÄŸu politikalarında Kürtleri de göz önünde bulundurmasını umuyoruz. ABD'nin Kürtlere karşı adaletsizliÄŸi, vahÅŸeti ve soykırımcı politikaları ve Kürtlerin bu saldırganlığa karşı mücadelesini göreceÄŸine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.