Sosyal Medya

Güncel

PKK'yı protesto eden öğrenciye ceza

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, terör örgütü PKK aleyhindeki sloganları nedeniyle bir öğrencisine disiplin cezası uyguladı.



Hacettepe Ãœniversitesi Rektörlüğü, iddiaya göre Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde eÄŸitim gören bir öğrenciye, “Ãœniversitemizde PKK istemiyoruz" ÅŸeklindeki sloganları nedeniyle üniversiteden 1 ay uzaklaÅŸtırma cezası verdi.

Öğrencinin daha önce herhangi bir disiplin cezası bulunmadığı için ceza, “Kınama cezası" olarak deÄŸiÅŸtirildi. Uygulanan bu ceza üniversitedeki bazı öğrencilerin tepkisini toplandı. YaÅŸanan olay sonrası bir öğrenci grubu, üniversite rektörlüğü önünde açıklama yaptı.

'Apo baskılı dergiler rahat rahat dağıtılmaktadır'

Rektörlük önünde grup adına açıklama yapan OÄŸuzhan KöroÄŸlu, üniversitenin 30 yıl boyunca PKK'nın ideolojik kampına dönüştürüldüğünü iddia ederek, “Öğrenciler arasında PKK kampı olarak anılır hale gelmiÅŸtir. Okulumuz içerisinde PKK sempatizanları kendisine karşı çıkan öğrencileri dövmektedirler. Hatta Apo posterleri asılıp, Apo baskılı dergiler rahat rahat dağıtılmaktadır. Okulumuz, yani vatanımızdan bir parçamız gayrı resmi olarak iÅŸgal edilmiÅŸ haldedir. 30 yıl boyunca bu vaziyeti susanlar, okul yönetimleri sadece seyretmiÅŸ, bu iÅŸlere mani olması gereken hiçbir idari mekanizma hiçbir ÅŸey yapmamıştır. PKK eylemlerini sadece seyreden idare, beni uzaklaÅŸtırma cezasına layık görmüştür" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.