Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Ukrayna'ya sert mesaj: Oyun bitti!

Ukrayna, 1-2 Aralık günlerinde Karadeniz’de yaptığı askeri tatbikatlar sırasında Kırım yakınlarında füze denemeleri ve S-300 füze sitemleriyle eğitimler gerçekleştirdi. Ancak başta bu denemelerin Rusya’nın Kırım yakınlarındaki sularında yapacağını belirten Kiev, tatbikatın ikinci gününde test alanını tarafsız sulara çekti.



Konuyla ilgili yorumda bulunan Belik, Moskova’nın Kiev’e ‘oyun bitti’ ÅŸeklinde net bir mesaj verdiÄŸini belirterek, “Kiev, Rusya’nın Kırım yakınlarındaki tatbikatlara cevap olarak adımlar atmasından korktu. Kırım’ın batısındaki hava savunma hattı, gemiler, Bastion füze sistemlerinin yönünü baÅŸka tarafa çevirmek zorunda kaldı. Kırım’dan herhangi bir endiÅŸe belirtilmese de, hava savunma güçleri yarımadanın hava sahasına geçebilecek herhangi bir füzeyi vurmaya hazırdı” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'nın uluslararası hukuku çiÄŸnemesine ve Kırım'ın batı kıyılarındaki uluslararası uçuÅŸ güvenliÄŸini füzeleriyle tehdit etmesini istemediÄŸini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 1 Aralık’ta Ukrayna’nın füzelerinden herhangi bir tehlike olması durumunda vurulabileceÄŸini söylemiÅŸti. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise füze denemelerinin Kırım kıyılarından 27-30 kilometre uzaklıkta olduÄŸunu ve yarımada sakinleri için bir tehdit oluÅŸturmadığını iddia etmiÅŸti.

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'nın savunma ateÅŸesine 24 Kasım'da bir protesto notası iletmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.