Sosyal Medya

Dünya

Irak bölünüyor, Barzani açıkladı!

Alman Die Welt gazetesine konuşan Şirvan Barzani, Musul’un IŞİD’den kurtarılmasının ardından bağımsız bir devlet kurulması konusunda Irak merkezi hükümetiyle resmi görüşmeler yürüttükleri belirtti.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin yeÄŸeni ve üst düzey PeÅŸmerge komutanlarından biri olan Åžirvan (Sirwan) Barzani, merkezi hükümetle Irak’ın bölünmesi konusunu konuÅŸtuklarını söyledi. 
Åžu anda Irak’ta Kürt bölgesinin yüzde 97’sinin IŞİD’den temizlendiÄŸini kaydeden Barzani,” Merkezi hükümetle bağımsız bir Kürdistan olup olmayacağı konusunda görüşmelere baÅŸladık. Tartışıyoruz. Gelecekte mutlaka bütün bölge için bir referandum yapılacak” dedi.
 
OLUMLU BÄ°R ANLAÅžMA OLACAK
“Musul harekatının Kürtlerle merkezi hükümet arasındaki iliÅŸkileri olumlu etkileyip etkilemediÄŸi” sorusuna yanıt veren Åžirvan Barzani,” Evet, tarihsel bir ilerleme oldu. Ä°lk kez PeÅŸmerge ve Irak ordusu ortak bir operasyon yapıyor. BaÅŸkanımızla birlikte bir delegasyon BaÄŸdat’a gitti ve orada çok olumlu bir görüşme gerçekleÅŸtirildi. Biz, IŞİD’in yenilmesi ve Musul’un kurtarılmasının ardından iki taraf arasında olumlu bir anlaÅŸma olacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BAÄžDAT NEDEN OLMASIN” DEDÄ°
Åžirvan Barzani, “Olumlu bir anlaÅŸmadan neyi kastediyorsunuz?” sorusuna ise,” PeÅŸmerge ile Irak ordusunun birlikte savaÅŸması, zaten böyle bir anlaÅŸmanın temelini oluÅŸturuyor. Bağımsız bir Kürdistan tartışması da olacak. ‘BaÄŸdat: Neden olmasın’ dedi. BaÄŸdat’la ülkenin bölünmesini ve bizim bağımsız bir devlet olmamızı resmen konuÅŸuyor olmak, bizim için yeni bir durum. Musul’un IŞİD’ten kurtarılmasının ardından kentin ve bölgenin geleceÄŸini bizimle tartışmaya hazır olduklarını belirttiler” karşılığını verdi.
 
DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.