Sosyal Medya

Güncel

Bu kadarı Holywood'un aklına gelmez! Sahte ABD elçiliği açtılar çalışanları Türk

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Spartan Vanguard” adlı operasyonla ortaya çıkarılıp kapatılan sahte Amerikan Büyükelçiliği’nin, Ganalılar’ın yanısıra Türk vatandaşları tarafından işletildiği ifade edildi.



BİNAYA ABD BAYRAĞI ÇEKİYORLAR
 
Sözcü'nün haberine göre, Açıklamada, Gana’nın baÅŸkenti Acca’nın merkezinde bir binaya pazartesi salı ve cuma günleri saat 7.30 ile 12.00 arasında Amerikan bayrağı çekildiÄŸi, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın fotoÄŸraflarının asılı olduÄŸu bina içinde, baÅŸvuranlara para karşılığı sahte Amerikan vizeleri saÄŸlandığı açıklandı.
 
Açıklamada, sahte Büyükelçilikteki “konsolosluk görevlilerinin”, Ä°ngilizce ve Flamanca konuÅŸan Türk vatandaÅŸları olduÄŸu da belirtildi. Dolandırıcılar arasında göç ve ceza hukuku konusunda uzmanlaÅŸmış Ganalı bir savcı olduÄŸu da ifade edildi.
 
Sahte ABD büyükelçiliÄŸi’nin, Gana’daki gerçek Amerikan BüyükelçiliÄŸi’nin güvenlik görevlilileri ile Gana polisinin ortak operasyonuyla kapatıldığının kaydedildiÄŸi açıklamada, sahte elçiliÄŸin bu kadar uzun süre iÅŸletilmesinde, “durumu görmezden gelen yolsuz Amerikalı yetkililerin” de payı olduÄŸu belirtildi.
 
Sahte BüyükelçiliÄŸi’nin Accra’da yaÅŸayanlardan çok, Afrika’nın uzak bölgelerinden gelenler için “ABD dokümanları saÄŸladığı” ifade edildi. Gana’nın uzak bölgelerinden ya da komÅŸu diÄŸer Afrika ülkelerinden ABD vizesi almak isteyenlerin, çete üyeleri tarafından özel araçlarla Accra’ya getirildikleri, burada kendilerine otel bulunduÄŸu ve sahte elçilikte de sahte dokümanlar hazırlanıp verildiÄŸi ifade edildi.
 
EL İLANLARI İLE İNSANLARI ÇEKİYORLAR
Sahte elçiliÄŸin, “müşterilerini”, Gana, FildiÅŸi Sahili ve Toga’da dağıttığı el ilanları ve reklamlarla bulduÄŸu da kaydedildi. Sahte pasaportların bir elbise dükkanında üretildiÄŸi, ardından getirilen müşterilere “Büyükelçilik” olarak gösterilen, önüne haftanın üç günü Amerikan bayrağı çekilip, odalarına ABD BaÅŸkanı’nın fotoÄŸrafı asılı binada teslim edildiÄŸi ifade edildi.
 
BİR DE SAHTE HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ VARMIŞ
Açıklamada, aynı çetenin yine Gana’nın BaÅŸkenti Accra’da sahte bir Hollanda BüyükelçiliÄŸi iÅŸlettikleri de açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.