Sosyal Medya

Güncel

''Halisdemir'in nabzı attığı anlaşılınca iki el daha ateş ettiler''

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı teslim almaya gelen cuntacı general Semih Terzi'nin ekibindeki 18 kişi hakkında düzenlenen iddianamede, kahraman Ömer Halisdemir'in son nefesini verdiği anları anlatan iki önemli tanık ifadesi yer aldı. Tanık Yüzbaşı Vural Volkan Bal, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı karargah binasında nöbetçi subay olarak görevli olduğunu belirterek, şunları anlattı:



YERDE HALİSDEMİR'İ GÖRDÜM
“Tahminine göre 50-60 mermi atılan bir çatışmanın yaÅŸandı. Bir süre sonra yine gözlem odasında bulunan arkadaÅŸlar 'komutan giriÅŸinde yerde yatan bir adam var' diye söylediler. Çatışma sesleri bittikten sonra karargah binası yanına gelen ambulansı komutan giriÅŸine gönderdik. Kapı aÄŸzından baktığında bina içinde mevzi almış silahlı personel olduÄŸunu gördüm. 'Nöbetçi subayım vurmayın' diyerek ellerimi kaldırdım ve 'yaralı varsa yardımcı olalım' dedim. Ellerim havada karargah binasının komutan giriÅŸinden dışarıya çıkıp yerde yatan Ömer Halisdemir'i gördüm.”
 
GÖĞSÜNE 2 EL ATEŞ ETTİ
“Hemen nabzını ölçmek için yanına gittim. Bu sırada Halisdemir'in yakın civarında mevzi almış bir timin vardı. Halisdemir'in nabzının atmadığını deÄŸerlendirdim. Ancak ambulansla gelen saÄŸlık personeli hafif nabız olduÄŸunu söyledi. Bunun üzerine olay yerinde bulunan Tim Komutanı ÃœsteÄŸmen Mihrali Atmaca, belinden tabancasını çıkartarak Halisdemir'in göğsüne 2 el ateÅŸ etti. Yerde yatan Halisdemir'in yakınında mevzilenen bir tim personeli de Atmaca'ya 'komutanım vurmasaydınız, hesap verseydi adalete' dedi.”
 
İYİ ÇOCUKTU, NİYE VURDUN!
Özel Kuvvetler Komutanlığı DoÄŸal Afetler Arama Kurtarma Taburunda Acil Müdahale Uzmanı olarak görev yapan Kamil Aksoy ise olay gecesi yaÅŸananları televizyondan izlediÄŸini belirterek, “Orada bulunan bir kiÅŸi, 'sedye çıkarın' dedi. Araçtan sedye çıkaracağımız sırada ise 'gerek kalmadı' dediler. Yüzbaşı bu defa yerde yatan kiÅŸiyi göstererek nabzını kontrol etmemizi istedi. Yatan kiÅŸinin nabzının oldukça hafif ve durumunun çok ağır olduÄŸunu söylememiz üzerine yüzbaşı, 'kurtaralım' dedi. Müdahale ettiÄŸimiz sırada ise tam teçhizatlı ve sonradan tim komutanı olduÄŸunu öğrendiÄŸim kiÅŸi (Mihrali Atmaca) yanımıza gelip gitti. En son geldiÄŸinde silahını doldur boÅŸalt yaparak, 2 el yerde yatan kiÅŸiye ateÅŸ etti. Bu sırada birisi 'niye vurdun konuÅŸtururduk' dedi. Ä°smini bilmediÄŸim Yüzbaşı ise 'o iyi bir çocuktu niye vurdun' dedi” diye konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.