Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan Almanya Başbakanı Merkel'i 2 gün bekletmiş!

Edinilen bilgiye göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüşmek istedi, ancak Erdoğan, iki gün boyunca telefonlarına çıkmayarak bekletti.



Hem AB müzakereleri süreciyle ilgili Türkiye’ye karşı tutumuyla dikkat çeken hem de terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün faaliyetlerine izin vererek Ankara’nın tepkisini çeken Almanya’ya karşı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan sert tepki gösterdi. Edinilen bilgiye göre; Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la telefonla görüşmek istedi, ancak ErdoÄŸan, iki gün boyunca telefonlarına çıkmayarak bekletti. ErdoÄŸan, bu durumu milletvekilleriyle önceki gün gerçekleÅŸtirdiÄŸi kahvaltıda da dile getirdi. CumhurbaÅŸkanı’nın milletvekillerine, “Benimle görüşmek istiyor. Ä°ki gündür telefonlarına çıkmıyorum. Bugüne randevu verdim” dediÄŸi öğrenildi. 

MÃœCADELE EDÄ°N

ErdoÄŸan, iki gün beklettikten sonra görüştüğü Merkel’e, hem Suriyeli mülteciler konusunda AB’nin üzerine düşen sorumluluÄŸu yerine getirmediÄŸine dikkat çekti, hem de “Türkiye olarak Almanya’dan, baÅŸta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve mali kaynaklarının engellenmesi konusunda daha aktif bir mücadele beklediklerini” vurguladı. BaÅŸta Halep’teki insani durum olmak üzere Suriye’deki son geliÅŸmelerin ele alındığı görüşmede, Halep’e insani yardımların ulaÅŸtırılmasına yönelik çabaların hızlandırılması gerektiÄŸine dikkat çekildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak, Türkiye’nin öteden beri adada her iki kesimin haklarını eÅŸit biçimde koruyan, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduÄŸunu ifade ederken, mülteciler konusunda ise AB’nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiÄŸine iÅŸaret ettiÄŸi belirtildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.