Sosyal Medya

Güncel

Hacker'lara küresel operasyon! İnlerine girildi

Hacker’lar tarafından ele geçirilmiş bir milyondan fazla virüslü mail adresine baz oluşturan ve değişik şifrelere ulaşmak için kullanılan Avalanche platformuna yönelik 30 ülkede eş zamanlı operasyon düzenlendi.



Dört yıllık hazırlık döneminin ardından Almanya polis örgütünün liderliÄŸinde Amerikan Polis Örgütü FBI ve Avrupa Polis Örgütü Europol’ün de aralarında bulunduÄŸu 30 ülke polis örgütü ve savcılıklarının katıldığı operasyonda dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerinde 37 noktaya baskın yapıldı. Baskınlarda beÅŸ kiÅŸi tutuklanırken 39 servere el konuldu, 221 serverin çalışması bloke edildi. Europol’ün verdiÄŸi bilgilere göre hacker ÅŸebekelerinin 2009 yılından beri kullandığı Avalanche platformu hacker’lar tarafından ele geçirilmiÅŸ bir milyondan fazla virüslü mail adresine baz oluÅŸturuyor. Polis açıklamasına göre, hacker ÅŸebekeleri platform üzerinden deÄŸiÅŸik ÅŸifreleri ele geçirebilmek için “phising (yemleme)” yaparak online banka sistemlerilerine yönelik “aşırı yükleme saldırıları” gerçekleÅŸtiriyor.
 
Europol’e göre hacker ÅŸebekelerinin her gün yarım milyonun üzerinde virüs bulaÅŸtırılmış bilgisayara eriÅŸim olanağına sahip oldukları tahmin ediliyor. Hacker’lar ele geçirdikleri bilgisayarların kontrollerini bırakmak karşılığında bilgisayar kullanıcılarından fidye talebinde bulunuyorlar.
 
‘SINIR ÖTESÄ° Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ ÅžART’
Avrupa BirliÄŸi’nin Güvenlik Komisyoneri Julian King, operasyon sonrası siber suçlara karşı sınırlar ötesi iÅŸbirliÄŸinin önemine dikkat çekti. King, “Polis örgütleri de her gün yeni yöntemler geliÅŸtiren suç ÅŸebekelerine karşı özel sektörle iÅŸbirliÄŸi içinde çalışmalıdır. Bu noktada Avrupa BirliÄŸi, siber suçlara karşı günlük mücadeleye yasal düzenlemelerle katkıda bulunabilir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.