Sosyal Medya

Dünya

AB'den yeni açıklama: Erdoğan'a güveniyoruz!

AB Başkanı Juncker, "bizim onlara ihtiyacımız olduğu kadar onlarında bize var, Türkiye geri kabul anlaşmasını iptal etmeyecek" dedi.



Juncker, İspanya'nın başkenti Madrid'e dün yaptığı resmi ziyaret sırasında özel olarak kabul ettiği bir grup İspanyol gazetecinin sorularını yanıtladı.

El Pais gazetesinin haberine göre, Juncker, Türkiye ve Avrupa BirliÄŸi iliÅŸkilerine deÄŸinerek "Bizim onlara olduÄŸu kadar Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyacı var." dedi.

"KRİTERLER YERİNE GETİRİLMEZSE BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DEĞİL"

Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili yöneltilen sorulara "Türkiye, geri kabul anlaÅŸmasını iptal etmeyecek." yanıtını veren AB Komisyonu BaÅŸkanı, "ErdoÄŸan, Türk vatandaÅŸlarının vizesiz Avrupa'ya seyahat edememelerinden dolayı bizi suçlamayı bırakmalı. Türkiye, geri kabul anlaÅŸmasında Brüksel'in talep ettiÄŸi 72 kriteri yerine getirmezse bunun sorumluluÄŸu bizim deÄŸildir." ifadelerini kullandı.

"ERDOÄžAN'A GÃœVENÄ°YORUM"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a "güvendiÄŸini" belirten Juncker, "ErdoÄŸan, ülkesinin kıyılarını suç örgütlerinin ve insan tacirlerinin ellerine bırakmayacaktır." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.