Sosyal Medya

Dünya

Avrupa basını: 'Türkiye ile Rusya Tampon bölgede anlaştı'

Avrupa basını, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kontrolün kimde olacağı konusunda anlaşmaya başladığını yazdı.



Avrupa basını Türkiye'nin sınırın Suriye tarafında"yarı kalıcı bir tampon bölge" oluÅŸturmayı baÅŸardığını vurguladı.

BİR HAFTA İÇİNDE ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜLER

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre ErdoÄŸan ile Putin son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan baÅŸlıca konular arasında Suriye'deki son durum ve Halep'le ilgili geliÅŸmeler de yer alıyor.

Türkiye'nin Rusya'nın üstü kapalı onayıyla birlikte, sınırın Suriye tarafında "yarı kalıcı bir tampon bölge" oluÅŸturmayı baÅŸardığını vurgulayarak, "(Türk askerleri ve desteklediÄŸi ÖSO) ÅŸimdi de Halep ile Rakka arasında DEAÅž'ın elinde kalan son kasaba olan El Bab'a doÄŸru ilerliyor. Türk hükümet kaynakları, bu kasabada ilerleyiÅŸi durduracaklarını ve iÅŸi diplomatik sürece devredeceklerini söylüyor" dedi.

Türkiye, sınırın Suriye tarafındaki DEAÅž'ın elindeki bölgeleri temizlemek için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı'nı baÅŸlattı. Uzun süredir DEAÅž'ın elinde olan Cerablus'u aldıktan sonra ilerleyen TSK ve ÖSO birlikler, El Bab'a ulaÅŸtı ve stratejik bir kavÅŸakta yer alan bu kasabayı kuÅŸattı. ErdoÄŸan daha önceki açıklamalarında, birliklerin Menbic ve Rakka'ya da ilerleyeceÄŸini söylemiÅŸti.

Times'a konuÅŸan hükümete yakın bir kaynak ise Türkiye'nin Suriye'deki stratejik misyonunun "rejimle karşı karşıya gelmek deÄŸil, sınırına bitiÅŸik 'terörden arındırılmış' bir bölge yaratmak" olduÄŸunu ifade etti.

Haberde Türkiye'nin istediği şekilde doğu-batı yönünde, Azaz ve Cerablus arasında yaklaşık 90; güneye doğru da yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda tampon bölgeye yaratmaya başladığı vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.