Sosyal Medya

Dünya

Yunan Cumhurbaşkanı: KKTC işgalci

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Kıbrıs'ta bir Türk devleti değil işgal olduğunu iddia etti



Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopulos, "Kuzey Kıbrıs’ta Türk cumhuriyeti yok, istila ve iÅŸgal var" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Rum Yönetimi CumhurbaÅŸkanı Nikos Anastasiadis için  "Utanmadan, sıkılmadan, Avrupa BirliÄŸi toplantılarına Kıbrıs adasının tamamının içinde yer aldığı bayrakla geliyorlar. Bir defa sizin böyle bir bayrağınız olamaz ki. Burada bir KKTC var" sözlerine tepki gösteren Yunan CumhurbaÅŸkanı “Kuzey Kıbrıs’ta Türk cumhuriyeti yok. Kuzey Kıbrıs’ta istila ve iÅŸgal var. Böyle bir devlet mevcudiyeti yok. Hiç kimse buna karşı çıkmıyor” diyen Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopulos, “Her kim güçlülerin hukukunun uluslararası hukuktan üstün olduÄŸunu düşünüyorsa yanılıyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın bir Avrupa ülkesi olduÄŸunun altını çizen Pavlopulos, “Avrupa’yı, onun prestij ve egemenliÄŸini savunuyoruz. Avrupa, ulusal konuları savunduÄŸumuzda Avrupa’nın da çıkarlarını savunduÄŸumuzu bilmeli” ifadelerini kullandı. Pavlopulos ayırca, “Tehditler sadece bizim ülkemizin deÄŸil Avrupa’nın da sorunu” dedi.

ANASTASÄ°ADÄ°S: ERDOÄžAN’IN SÖZLERÄ° KABUL EDÄ°LEMEZ

Bu arada Anastasiadis de ErdoÄŸan’ın sözlerini ‘kabul edilemez’ olarak tanımladı ve Kıbrıs’ın birleÅŸmesi için ilerleme kaydetmenin ön koÅŸulu olan güven ikliminin altını oyduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.