Sosyal Medya

Güncel

Başkanlık'ta MHP'nin yarısı, Ak Parti'den de 20 fire olacak

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Çağ gazetesinin yazarı Yavuz Selim Demirağ, Başkanlık oylamasında MHP'nin yarısının fire vereceğini, Ak Parti'den de fire olacağını iddia etti.



Demirağ, Meclis'te 330 oyun bulunamayacağını ileri sürerken, "Evet Meclis aritmetiğinde bir ihtimal daha var. Grup başkan vekilleri gizli oylamadan sonra oy pusulalarının kalanlarını isteyebilir. Ancak bu onur kırıcı uygulamaya eyvallah etmeyecek ciddi sayıda tecrübeli milletvekilleri ve bakanlar var. MHP'nin ihraç edilen Ümit Özdağ dahil 40 vekilinden yarıdan fazlasının evet oyu vermeyeceği biliniyor.
 
AK Parti içinde de en az 15-20 isim de hayır diyebilme iradesini açıktan olmasa da gizlice sergileyecek. Hele bundan sonra milletvekili olamayacağı bazı vekil ve eski bakanlar var ki, siyasi hayatlarına onurlu bir final yapmak için 330'a ulaÅŸtırmayacaklar. Peki Bahçeli'ye güvenerek 330 seçeneÄŸini hesaplayan (CumhurbaÅŸkanı) Tayyip ErdoÄŸan referanduma gidemeyeceÄŸini anlayınca ne yapacak? Öfkesi malum…" ifadelerini kullandı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.