Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ı rahatsız eden uygulama: Yapılmasa daha iyi olurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyen milletvekillerine üniversiteye dönüşte kadro ve çift maaş verilmesini sağlayan düzenlemeyi de eleştirdi. Erdoğan, bazı komisyon üyelerinin bu düzenlemenin yanlış anlaşıldığını söylemesi üzerine, “Yapılmasa iyi olurdu, bu süreçte maniple edilecek işlere girmemek gerekir” dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’ndaki kahvaltıda milletvekillerine, baÅŸkanlık sistemine iliÅŸkin anayasa hazırlıklarıyla ilgili, “EÄŸer iki partinin görüşmelerinden uzlaÅŸma çıkarsa, yeni bir süreç baÅŸlayacak. Önce Meclis’te ardından da referandum sürecinde çok yoÄŸun bir dönem bekliyor. Kampanyanın iyi yürütülmesi ve halka iyi anlatılması gerekir. Herkese görevler düşecek. Çok çalışmanız gerekecek hazırlıklı olun” dedi.
 
ErdoÄŸan, “HDP’lilerin terörle iç içe oldukları ortaya çıktı. Bakıyorum Meclis konuÅŸmalarında, ‘esir-tutsak’ gibi laflar ediyorlar. Ama biri de aÄŸzını açıp, PKK’ya, Kandil’e tek bir laf etmiyor. Bölgedeki vatandaşımızın maÄŸduriyetinden söz eden yok. Yargı süreci baÅŸladığında diÄŸer herkes gibi gidip ifadeleri vermediler. Onlardan kaçanlar oldu, örgütle bağı ortaya çıkanlar oldu. Åžimdi bunları görmezden mi gelecek yargı. Bizim, bölge insanımızı doÄŸrudan muhatap almamız gerekir. Onların taleplerini hassasiyetlerini, doÄŸrudan dinleyip çözmeliyiz” ifadelerini kullandı. 
 
SURÄ°YE'DE HASTANE OKUL YAPACAÄžIZ
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’le yaptığı son görüşmeye iliÅŸkin ÅŸunları söyledi: “Bir hafta içerisinde üç kez görüşme yaptık. Rusya’nın Türk askerlerine yapılan saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söylediler. Zaten rejim üstlendi. Bu konuyu her yönüyle deÄŸerlendiriyoruz, temas ve çalışmalar sürüyor. Biz, iki ülke olarak Suriye’de insani yatırımlar konusunda ortak hareket edeceÄŸiz. Hastane, okul gibi ortak çalışmalar yapacağız. Bu alanda görüş alışveriÅŸimiz sürüyor.
 
50-60 BÃœYÃœKÅžEHÄ°R
Milletvekilleri il, ilçe ve merkez ilçe belediyelerin uygulama farklılıkları ve vatandaÅŸa hizmet götürmeyle ilgili yaÅŸanan sorunlardan örnekler verdiler. Özellikle imar uygulamalarındaki farklılıklardan söz ettiler. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da “Yeni bir düzenleme ile bu ayrım ortadan kaldırılacak. Nüfus kriteri belli bir oranda düşürülecek. Böylece bir çok il büyükÅŸehir statüsüne çıkacak. Bu düzenlemeyi kısa sürede yapmayı planlıyoruz. Böylece büyükÅŸehir sayısı 50-60’ı bulabilir. Ä°mar uygulamaları baÅŸta olmak üzere ilçelerin kendi baÅŸlarına farklı farklı karar almaları önlenecek” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.