Sosyal Medya

Güncel

Yurt yangınının nedeni belli oldu

Aladağ'daki yurt yangnıyla ilgili bilirkişi raporunda yangının elektrik panosunun eski olmasından kaynaklandığı belirtildi.



AladaÄŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılğı’nın yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkiÅŸi ön raporunda, yaÅŸamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları, yangına binanın ikinci panosundaki ÅŸartellerin eskimiÅŸ olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasından kaynaklandığı görüşü yer aldı.

Ä°ÅŸ güvenliÄŸi uzmanı bilirkiÅŸisi, binanın 1’inci katındaki yangın merdivenin kapısının plastik yapıya sahip PVC ÅŸeklinde olduÄŸu, bu yangın merdiveni kapısının kollarının bulunmadığı, yangın kapısının dışa açılır ÅŸekilde yapıldığı, ancak kapı kolları olmadığından ve kapı açılamadığından buradan çıkıp kurtulan kimsenin olmadığı görüşünü ortaya koydu.

Elektrik ile ilgili uzman ise binanın elektrik ana panosunun arka kısmında bulunan dağıtım panosundan çıkmış olabileceÄŸi, ÅŸartellerin eskimesinden veya özelliÄŸi kaybetmesinden kaynaklı ark olmuÅŸması ve alev almasından çıkmış olabileceÄŸini kaydetti. Ayrıca hazırlanan raporda, yaÅŸamını yitirenlerden 7’sinin ikinci kattaki bir odada olduÄŸu, yangın merdiveninin yanındaki odada ise 4 kiÅŸinin cesedinin bulunduÄŸu, 1 kiÅŸinin cesedinin ise birinci katta bulunduÄŸu da belirtildi.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.