Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep mağaralarında yaşam mücadelesi

Suriye'de rejim güçleri ve Şii milisler, son iki haftadır Halep'in doğusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor.



Sahadaki AA muhabirlerinin verdiÄŸi bilgiye göre, bombardımandan kaçan yüzlerce aile, muhaliflerin kontrol ettiÄŸi farklı bölgelerdeki güvenli buldukları maÄŸaralara sığındı. Giderek artan sayıda ailenin sığındığı maÄŸaralara, elektrik çekmek ve su taşımak mümkün deÄŸil.

Firdevs semtinden kaçan Halebi ailesinin reisi Abdülhey, pazara giderken vurularak bacağından yaralandığını ve deÄŸneÄŸe mahkum olduÄŸunu anlattı. Abdülhey, bombardımanda evleri de vurulduktan sonra akrabalarıyla Firdevs semtine yakın bir tepeye gelerek, buradaki maÄŸaralara sığındıklarını söyledi. 

"Hasta çocuklar var"

Onlarca ailenin elektrik ve su olmayan mağaralarda bombardımanın bitmesini beklediğini dile getiren Halebi, "Hava soğuk. Bazı ailelerin hasta çocukları var. Mağarayı ısıtamıyoruz, yiyecek bulamıyoruz, günde sadece bir kere, iki küçük çocuğumla bulgur yiyebiliyoruz." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.