Sosyal Medya

Güncel

Rus gazetesinde akıl almaz iddialar: Ermeni askeri Suriye'ye girecek, Türkiye Şam'ı vuracak!

Rus Nezavisimaya Gazeta gazetesi, Ermenistan askerlerinin barış misyonu kapsamında Suriye’ye gönderilebileceğini yazdı.



Gazeteye konuÅŸan Rus askeri diplomasi kaynaklar da, Ä°ran’ın yanı sıra Mısır, Çin, Sırbistan ve bazı Bağımsız Devletler TopluluÄŸu (BDT) üye ülkelerine ait askeri birliklerin de bölgeye gönderilebileceÄŸini kaydetti. Nezavisimiya Gazeta'ya konuÅŸan bir askeri kaynak, özellikle Azerbaycan ve Ermenistan askeri birliklerinin barış misyonu için bölgeye gönderilebileceÄŸini savundu. 

PUTÄ°N ERDOÄžAN’I Ä°KNA ETMEYE ÇALIÅžTI 


Rusya ve Ä°ran liderlerinin yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’de uzun vadeli barışın saÄŸlanması hususunda sıkı iÅŸbirliÄŸinin önemine vurgu yaptıklarına da dikkat çeken gazetenin iddiasına göre, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin Ankara’nın 'Halep'i kontrol edememe' endiÅŸesiyle ilgili olabileceÄŸi kaydedildi.

Haberde, “Bazı Arap basınına göre ErdoÄŸan iki şıktan birini seçmeli: Ya Åžam ile geniÅŸ çaplı savaÅŸa baÅŸlayacak ya da Rusya ile askeri iliÅŸkilerini artırarak Moskova’nın baÅŸkanlığındaki koalisyona girecek. Ä°ÅŸte geçenlerdeki telefon görüşmelerinde Putin bu konuda onu ikna etmeye çalıştı. Anlaşılan ErdoÄŸan henüz Putin’i dinlemedi” iddiaları yer aldı. Türkiye'nin bölgede Suriye ordusu ile çatışmaya da girebileceÄŸini savunan gazete, böyle bir durumun Moskova tarafından engelleneceÄŸini belirtti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.