Sosyal Medya

Dünya

Trump, Bharara'nın görevde kalmasını istedi

ABD'nin 45. başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta göreve başlayacak olan Donald Trump'ın, ABD'de işadamı Rıza Sarraf'ın dosyasının başında bulunan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ile görüştü. Trump, başrılarından ötürü tebrik ettiği Bhara'dan görevine aynı şekilde devam etmesini istedi.



ABD'nin yeni baÅŸkanı seçilen Donald Trump'ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruÅŸturmasının kilit ismi Rıza Sarraf'ın ABD'de ‘dolandırıcılık, kara para aklama ve Ä°ran'a yönelik yaptırımlarını delmek'ten yargılandığı davanın savcısı Preet Bharara ile bir görüştüğü öğrenildi.

Reuters'in haberine göre Trump'ın New York'un en ünlü savcısı Bharara ile kamu yolsuzluğu ve Wall Street'deki dolandırıcılık suçlarıyla ilgili devam eden bazı davalarla ilgili olarak New York'daki Trump Tower'da buluştuğu belirtildi.

'GÖREVE DEVAM ETMEMİ İSTEDİ'

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bharara, Trump'ın kendisini şimdiye kadarki başarılarından ötürü kutladığını ve aynı özveri ile görevine devam etmesini rica ettiğini söyledi. Savcı Bharara, Trump'ın bu teklifine olumlu yanıt verdiğini de belirtti. Geçen hafta New York Post gazetesinde çıkan bir haberde Trump'ın ABD'nin tanınmış ceza avukatı Marc L. Mukasey'i Bharara'nın yerine atamak istediğine dair bir iddia yer almıştı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.