Güncel
En büyük şansımız Darbenin gece olmasıydı!
Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda ifade veren Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, "Bizim en büyük şansımız, gece saat 01.00, 02.00 gibi olayın bizim lehimize gelişmesi. Bu, karşı tarafın maneviyatını bozdu, direncini kırdı" dedi.
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Bizim en büyük şansımız, gece saat 01.00, 02.00 gibi olayın bizim lehimize gelişmesi. Bu, karşı tarafın maneviyatını bozdu, direncini kırdı. Askerin içinde bu kadar silahlı adamları varken bizim içimizde de vardı. Eğer bu iş sabah saat 04.00'e, 05.00'e kadar uzasaydı biz de içimizdeki şerefsizler tarafından arkadan vurulacaktık" dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığındaki FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığının ardından Yenimahalle'deki Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Komisyon üyelerini, Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yaman Ağırlar, Ankara Özel Harekat Şube Müdürü Eraslan Er, diğer emniyet yetkilileri ile özel harekat polisleri karşıladı. Petek, burada müdürlüğün anı defterine, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan topraklarının üzerinde başımız dik, alnımız açık, al bayrağımızın gölgesinde yaşamayı şehit ve gazilerimize borçluyuz. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken gazilerimize şifa ve şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini yazdı. Petek'in ardından komisyonun diğer üyeleri de defteri imzaladı.
'ARTIK KÄ°MSE YANLIÅž Ä°ÅžLERE TEÅžEBBÃœS EDEMEYECEK'
Komisyon üyeleri, ilk olarak Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan'ı dinledi. Hain darbe girişiminin yaşandığı gün Doğu ve Güneydoğu'da devam eden operasyonlar nedeniyle Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde sadece 40 personel bulunduğunu belirten Karaaslan, söz konusu kahraman 40 personelin Şube Müdürü Er'in komutasında Jandarma Genel Komutanlığını darbecilerin elinden kurtardığını söyledi. Darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak 6 şehit verdiklerini ve 74 personelin de yaralandığını anımsatan Karaaslan, 55 aracın kullanılamaz halde geldiğini, 218 aracın ise hasar gördüğünü bildirdi. Karaaslan, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binamız, uçakla bombalamanın ardından hasar gördü. Hasarda su şebekesinin zarar görmesiyle adeta cumhuriyetle yaşıt olan Terörle Mücadele Şubenin arşivi sular altında kaldı. Arşiv tamamen tahrip olmuştu ama çok şükür yüzde 99'unu kurtardık" dedi.
SİLAHLI SİVİLLERİN OLDUĞU YÖNÜNDE BİR BİLGİ GELMEDİ'
Darbe girişimi nedeniyle en yoğun çatışmaların Ankara'da yaşandığını dile getiren Karaaslan, darbecilerle mücadele kapsamında Ankara'da yaklaşık 8 bin 600 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 5 bininin tutuklandığını aktardı. Komisyon üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın "Darbeciler iç savaş çıkartmak amacıyla bazı sivillere silah verdi" yönündeki iddiaların gerçek olup olmadığını sorması üzerine Karaaslan, şöyle konuştu: "Bize silahlı sivillerin olduğu yönünde bir bilgi gelmedi. Bizim en büyük şansımız gece saat 01.00, 02.00 gibi olayın bizim lehimize gelişmesi. Bu karşı tarafın maneviyatını bozdu, direncini kırdı. Askerin içinde bu kadar silahlı adamları varken bizim içimizde de vardı. Eğer bu iş, sabah saat 04.00'e, 05.00'e kadar uzasaydı biz de içimizdeki şerefsizler tarafından arkadan vurulacaktık. O nedenle sivillere ihtiyaçları da yoktu." Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü başta olmak üzere Ankara İl Emniyet Teşkilatının darbe gecesi milletin de desteğini alarak büyük bir kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Karaaslan, "Artık hiç kimse biz olduğumuz sürece darbe gibi yanlış işlere teşebbüs edemeyecek.''
Henüz yorum yapılmamış.