Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'de özlenen tablo:'Birlik olalım!'

El Fetih Kongresi'ne mesaj gönderen Meşal, Hamas olarak tüm gruplarla ortaklığa hazır olduklarını söyledi



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, Filistin davasının yeniden canlanması için baÅŸta Fetih Hareketi olmak üzere bütün gruplarla ortaklığa hazır olduklarını bildirdi.

Ramallah kentinde baÅŸlayan Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi'nde Hamas Milletvekili Ahmed el-Hac Ali tarafından okunan mektubunda MeÅŸal, "Biz Hamas olarak sizinle (Fetih Hareketi) ve diÄŸer bütün gruplarla halkımızın ve davamızın menfaatine, iÅŸgale karşı mücadelemizin lehine olacak her türlü ortaklığa hazırız." ifadesine yer verdi.

Meşal, mektubunda kongreden öncelikle Fetih Hareketi'nin iç birliğini güçlendirecek olumlu sonuçlar çıkmasının beklendiğini belirtti.

Mektubunda, "Kongrenin ayrılığın bitirilerek uzlaşının saÄŸlanmasını, yurdumuzda ulusal kurumların inÅŸasını ve iÅŸgalle mücadeleye hızla yardım edecek olan birlik ortamını ve ulusal ortaklık ruhunu pekiÅŸtirmesini ümit ediyorum." ifadesini kullanan MeÅŸal, aralarında uzlaşı saÄŸlanmasının iÅŸgale, yerleÅŸim birimlerine ve Gazze Åžeridi'ne uygulanan ablukaya karşı koymalarına imkan tanıyacağına dikkati çekti.

Batı Åžeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla düzenlenen Filistin Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Filistin Ulusal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸlamıştı. Kongrede Abbas, yeniden genel baÅŸkan seçilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.