Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu Türkeş'le ne konuştu? - Elif Çakır

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, Hürriyet’e verdiği röportaj ‘kendi zemininden çıkarak ve farklı boyutlar kazanarak’ önümüzdeki günlerde de tartışma konusu olmaya devam edecek. Öyle görünüyor…



Nitekim dün, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye partisinin grup toplantısı çıkışında TuÄŸrul TürkeÅŸ’in “Eski partim ‘baÅŸkanlık ve idam’ konusunda yeni partime referandum tuzağı kuruyor” iddiası soruldu.
 
Devlet Bahçeli’nin cevabı ise noktası virgülüne şöyle oldu:
 
“Bir kere okudum. DeÄŸerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluÅŸu sırasında MHP’nin Genel BaÅŸkan Yardımcısı görevini üstlenirken, Ahmet DavutoÄŸlu hükümetinin BaÅŸbakan  Yardımcısı olma hikayesini Ahmet DavutoÄŸlu anlatırsa zannediyorum ki bunu da anlatmış olur.” 
 
Sayın Bahçeli’nin cevabı aynen böyle oldu.
 
Hayır… Gazeteci arkadaÅŸlarımız Sayın Bahçeli’ye “TuÄŸrul TürkeÅŸ’in AK Parti’ye nasıl geçtiÄŸini, AK Parti hükümetinde nasıl BaÅŸbakan Yardımcılığı makamına getirilmiÅŸ olabileceÄŸini” falan sormadılar.
 
Kendisine sordular:
 
BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ’in Hürriyet’e verdiÄŸi röportajı okudunuz mu?
 
Sayın Bahçeli “Bir kere okudum” dedi… (Sanırım bir kere okudum demekle önemsemediÄŸini, ciddiye almadığını anlatmaya çalışıyor.)
 
Kendisine sordular: Peki, o röportajda size ve partinize dair iddialar hakkındaki yorumunuz nedir?
 
Sayın Bahçeli’nin cevabı: Kendisi MHP’de Genel BaÅŸkan Yardımcısı idi, sonra AK Parti’de BaÅŸbakan Yardımcısı oldu. Ahmet DavutoÄŸlu’na sorun o anlatsın hikayeyi!
 
Dün…
 
MHP’nin AK Parti’ye ‘referandum tuzağı’ kuracağı iddiasını konuÅŸurken…
 
Bugün…
 
Bir anda… Gözler Ahmet DavutoÄŸlu’na ve onun TuÄŸrul TürkeÅŸ ile ilgili anlatacağı ‘sır hikayeye’ çevrilmiÅŸ oldu…
 
Yarına da Allah kerim…
 
Devlet Bahçeli kısa ve net bir ÅŸekilde…
 
“Bunlar saçma sapan asılsız iddialardır” diyebilirdi…
 
“TuÄŸrul TürkeÅŸ müfteridir. Ä°ddialarını ispat etmek zorundadır” diyebilirdi.
 
“Bu ÅŸahıs muhatabımız deÄŸildir” deyip kestirip atabilirdi.
 
Hatta TuÄŸrul TürkeÅŸ ve iddiaları için uygun bulduÄŸu atasözlerini, deyimleri söylebilirdi…
 
Ancak Sayın Bahçeli bunun yerine hepimizin başını baÅŸka yöne çevirtecek bir cevap verdi…
 
***
 
MHP lideri Bahçeli’nin ‘Ahmet DavutoÄŸlu anlatsın’ sözünü eski baÅŸbakan ve Sayın Ahmet DavutoÄŸlu’nun yakınlarına sordum…
 
Öncelikli olarak “Sayın Ahmet DavutoÄŸlu’nda anlatılacak, gizli saklı bir ‘hikaye’nin olmadığını söylediler. Ve Sayın Devlet Bahçeli’ye yanıtları şöyle oldu:
 
1) Öncelikle Sayın Devlet Bahçeli kendisine sorulan soruya yanıt vermek yerine hedef şaşırtmaktadır.
 
2) O dönemde BaÅŸbakanlık görevini yürütmekte olan Sayın Ahmet DavutoÄŸlu’nun kendisi ne de DavutoÄŸlu’nun görevlendirdiÄŸi bir ismin Sayın TuÄŸrul TürkeÅŸ ile öncesinde ne direkt ne de dolaylı olarak bir görüşmesi ve bir pazarlığı söz konusu olmamıştır.
 
3) Sayın Ahmet DavutoÄŸlu o süreçte Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile istiÅŸare edilen ve mutabık kalınan isimlere yine Anayasa gereÄŸi davet mektupları göndermiÅŸtir. MHP’den iki isim reddetmiÅŸtir, Sayın TuÄŸrul TürkeÅŸ ise kabul etmiÅŸtir. Sayın TuÄŸrul TürkeÅŸ’in davet mektubunu kabul etmesi ise tamamen sürpriz olmuÅŸtur.
 
4) Bundan öteye Sayın DavutoÄŸlu’nun anlatacağı bir hikaye yoktur.
 
***
 
BaÅŸbakan Yardımcısı ve eski MHP’li TuÄŸrul TürkeÅŸ’in verdiÄŸi röportaj tartışılmaya, gündem olmaya devam edecek. Öyle görünüyor. Ancak sanırım tamamen mecrasından çıkarak…
 
Oysa TuÄŸrul TürkeÅŸ’in ‘idam’, ‘hukuk devleti’ ve ‘sistem’ konularında söyledikleri önemli ve üzerinde durulması gereken mevzulardı…
 
ELİF ÇAKIR - KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.