Sosyal Medya

Dünya

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmaya ilişkin konuşan Merkel, Türkiye ile birlikte yapacakları daha çok işin olduğunu söyledi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Berlin'de Malta BaÅŸbakanı Joseph Muscat ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazetecinin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, sınırları sığınmacılara açabilecekleri ÅŸeklindeki sözlerini hatırlatması ve Avrupa'nın yeni göç akımlarına karşı hazırlıklı olup olmadığı ÅŸeklindeki bir soruya cevap verdi.

"TÜRKİYE'NİN DE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİNDEN.."

Merkel, "AB'nin sözleÅŸmeden kaynaklanan sorumlukluklarını yerine getirmesi gerektiÄŸine inanıyorum. Türkiye'nin de yükümlülüklerini yerine getireceÄŸinden hareket ediyoruz." dedi.

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

"BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR"

Söz konusu anlaÅŸmanın tüm tarafların çıkarına olduÄŸunu ifade eden Merkel, "Bu sadece bizim için deÄŸil, benim görüşüme göre Türkiye için de iyi. Ä°nsan kaçakçıları olarak sahillerde çalışan mafya türü yapılar hiç bir zaman iyi olamaz. Ä°nsan hayatının tehlikeye girmesi de iyi bir olay deÄŸil. Hatırlatmak isterim, Türkiye ile bu anlaÅŸma olmadan önce bu yılın ocak ve ÅŸubat aylarında Ege Denizi'nde de 400'den fazla insan hayatını kaybetmiÅŸti. Bu nedenle AB'nin de, Türkiye'nin de güvenilir ortaklar olduÄŸuna inanıyorum. Bu konuda daha birlikte yapacağımız çok iÅŸ var." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Aynı soruya yanıt veren Muscat da, "Bu anlaÅŸmadan ayrılmanın kimsenin çıkarına olacağını düşünmüyorum. Bu konuda resmi açıklamalarda ne söylenirse söylensin, bunlar, hiç bir taraftan görüşmelerin sürdürülmemesi, irtibatta kalınmaması yönünde gerekçe olarak kullanılmamalıdır. Gelecekte birbirimizle daha fazla görüşmeliyiz. Akdeniz bölgesinde durum daha da karışık hale geldi, daha da geliyor. Her zaman söyledik. Mükemmel olmasa da Türkiye ile bir anlaÅŸmamız var." ifadesini kullandı.

Muscat, Türkiye ile varılan anlaşmanın benzerlerini sadece Libya ile değil, Akdeniz bölgesindeki diğer tüm ülkelerle yapması gerektiğini, bunun için de istikrarlı görüşme muhatapları aradıklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.